Sparkar?

Idag tror jag att jag känt min första lite kraftigare spark... inte för att den var jättekraftig men tidigare har jag bara känt lite bubblor och denna gång var det en liten större bubbla om man säger så haha... Jag vet ju inte än om det är sparkar förrän de är mer tydliga men jag antar det.
Det var så att påväg till jobbet stannade Nicke av för att tanka och jag satt kvar i bilen men Sparky i knät, han vägrar sitta i baksätet på GT:n hehe, och så satt han lite på magen med rumpan och då kände jag som en spark. Bebben ville ha bort han därifrån hehe. Två gånger sparkade den tills jag flyttade på Sparky.

Sen har jag blivit klar med min första socka hehe. Den såg inte riktigt ut som en socka när den inte sitter på någon fot men men ska visa er sen.

Nu är det dax för mat :D och imorgon är det valborg :)

Tredje besöket hos barnmorskan

Ja idag var det dax för mitt tredje besök hos barnmorskan. Jag fick tillbaka mina provsvar och allt såg bra ut. Det enda som inte var så bra var mitt järnvärde så nu blev jag ordinerad två järntabletter per dag. Sen när jag pratade med min syster och sa att jag inte gillade mina järntabletter men att jag fått det att gå bättre nu när jag tar dem med mjölk så informerade hon mig om att man tydligen inte får ta järntabletter med mjölk, Kalket motverkar järnet... kanske det är därför mitt värde inte ökat trots att jag varit duktig med att ta dem. Så hädanefter blir det järntabletter med apelsinjuice.

Bebisen verkar också må bra. Denna gång var hjärtslagen på 148 motför förra gången då det låt på 154. Barnmorskan sa att magen var liten och detta kunde antingen bero på att bebisen ligger långt ner eller att ultraljudet har rätt ängående min gångna tid. Mer om det torde vi få veta på nästa ultraljud.

Jag sa till barnmorskan att man hört många säga att man kan veta könet på hjärtslagen, om de är hög är det en tjej och lågt en kille. Men barnmorskan sa att man kunde göra det förr i tiden när man lyssnade med tratt men att det inte blir samma sak med dagens ljudmanik. Hon hade lyssnat och haft rätt på alla sina barn b.la.

Nu är det dax för sängen tror jag, har tagit två powernaps idag. En på lunchen och en efter jobbet.

Och så var man igång.

Efter en lektion på http://www.garnstudio.com så har jag kommit igång med stickningen.  Det var inte så svårt, hade ju kunskaperna någonstans där i ryggmärgen. Jag blev rakt klar med halsduken igår och jag började med ena socken idag. Jag ska ta bild och visa när jag är klar med dom. Det enda jag har lite problem är hur tusan gjorde man med trådarna? Klipper man dem bara eller vad? Sen vet jag inte hur man gör när man syr ihop delar av stickningen. Kanske jag måste börja gå på syjunta och få lite hjälp för det stod inte något om det i skolan hehe.

Idag har jag och Anna från jobbet varit och hälsat på Jenny, också från jobbet, som har fått en liten bebis som heter Teodor. Jättesöt var han. Det är svårt att fatta att man har en liten såndär i magen! Men oj så man längtar till att få hålla i den lille, änfast jag njuter av graviditeten också. Jag har ju mina delmål som jag längtar till. Nu längtar jag till tisdag, då jag ska till barnmorskan. Sen längtar jag till ultraljudet 8/5 och sen längtar jag till magen och sparkarna :). Hoppas dock att sparkarna kan komma igång innan den 8de. Jag känt någonting men vet inte om det är det eller om det är gaser eller något liknande hehe.

Nu är det ny vecka att ta sig igenom... dock bara 4 arbetsdagar sen ska vi till Skellefteå och sen blir det Husum på fredag till söndag. Nu är det dax att ta tag i mammas hus :( känns lite tungt faktiskt... nästan så man hoppats att man skulle komma undan det där på något vis. Ja så det blir blandad vecka med både roliga och tråkiga inslag.

Ha det gott! KRAM KRAM

Första presenten till bebisen

Oj jag har ju glömt att ta bild och visa bebbens första present och första klädesplagget för den delen. Fått av Katarina, det är hennes mormor som gjort dem.
Första presenten och första kläderplagget till bebben. Fått av Katarina, det är hennes mormor som gjort dem.

V20... eller v18

Ja imorgon har halva tiden gått... enligt barnmorskans beräkningar men inte om man tar efter ultraljudet.
Jag och min syster diskuterade det där idag... vad ska man säga att man är i för vecka nu då? Om jag går efter barnmorskan kommer jag troligtvis ändå gå över tiden och går jag efter ultraljudet blir det troligen mer exakt... fast jag själv tror att jag kan få innan det datumet också. Men det är ju iochförsig bäst att ställa in sig på att det blir sent för då blir man ju bara glad när det kommer tidigare, bebisen kommer ju förmodligen komma när han/hon tycker det är dax ändå oavsätt när man är beräknad. Men jag säger nog att jag är i v18  (snart v19) så ställer jag iallafall in mig på att det kommer ta längre tid. Ultraljudet brukar ju ofta vara rätt.

Idag har jag förresten köpt mina första mammabrallor. Tänkte köpa mammajeans men hittade inga som passade så det blir senare fråga. Jag har även lånat byxor av syrran. Tycker kan inte att jag riktigt behöver dem än men det är ju iallafall bekvämt, vilket man inte kan säga om mina vanliga jeans.

Jag hade tänkt att jag skulle köpa mitt första bebisplagg också när jag gjort ultraljud men istället för att köpa färdigt plagg tänkte jag sticka. Det blir ju spännande, det var ju ett tag sedan sist så att säga. Men börjar jag nu så har jag ju iallafall tid på mig :) Jag tänkte att jag skulle sticka en halsduk och sockar först för att sedan gå över till något lite mera avanserat som en liten overall som är perfekt på hösten när det är lite kyligare. Vi får se hur det går, ska börja lite idag.

Lägger ut en magbild igen.... händer det nåt? Jag ser inte själv :(.


Skriver både v.20 och v.18 nu för att ha lite mera koll senare.

Nu är ultraljudet gjort

Nu har vi äntligen fått sett bebisen. Vi hade tid för ultraljudet klockan 15 men vi fick gå in direkt när vi kom. Skönt tänkte jag, nu behöver jag inte bli mera nervös. Sen körde hon igång och det tog inte så lång tid innan man såg den lille krabaten :) Det var häftigt, men det är ändå svårt att fatta, jag fick lov att titta ner så att det verkligen var min mage hon siktade på hehe. Vi fick se det lilla hjärtat slå där inne, benen, händer, fötter och den lilla näsan. Den rörde på sig lite grann, sparkade och vred sig. Sen när hon skulle mäta huvudet så blev det lite svårare. Jag var först och främst tydligen inte tillräckligt kissnödig för att bebisen skulle åka upp och synas bra. Nu var den gömd långt ner istället så hon fick nästan inte tag på den. Det lilla hon kunde mäta iallafall tydde på att bebisen inte var så stor och är nog inte i vecka 20 som barnmorskan räknat ut, vilket jag hade mina aningar om, utan enligt hon som gjorde undersökningen så är jag 17+1 alltså i v 18.
Som sagt nog för att jag trodde att jag skulle tappa några dagar så trodde jag aldrig att jag skulle tappa så mycke som två veckor. Men men vi fick en ny tid iallafall pga att den var så liten och hon ville kunna mäta bättre vilket kan vara ganska kul ändå. Då får man ju titta ännu en gång :) Men jag fick ingen bild med mig hem för det skulle vi ta nästa gång. Det var lite tråkigt. Man får hoppas att det går fort nu till 8 maj som är nästa datum vi ska dit.

Kram kram, nu ska jag ta och vila lite eftersom sömnen inatt inte var så bra...


Ultraljud imorgon

Imorgon är det äntligen dax. Jag har inte kunnat tänka på så mycket annat idag än just det. Jag är väldigt närvös samtidigt som jag är väldigt förväntansfull. Tänk snart får man se den lille krabaten och de kommer räkna ut mer exakt datum för förlossningen. SPÄNNANDE. Men sen kommer ju oron, tänk om något är konstigt. 
Jag lyssnar ju så mycket på andras historier om t. ex. när deras magar börjar växa, åter till mitt magfixerande, och när de började känns sparkar för första gången. Det konstiga är att man bara hör dem som allt hände tidigt på, de som såg rågravida ut redan i v 16 och de som börja känna sparkar där i samma veva. Själv ligger jag på kvällarna och blundar och verkligen försöker koncentrera mig på om det är något som rör sig där inne men jag känner inget, och genast tror jag att de är något fel. Visst är man bra konstig... Eller så är det bara jag som är så. Jag har ju hört massor som inte haft riktig gravidmage förrän ca v 23 och inte kände sparkat förrän däromkring men ändå så blir jag såhär. Jag blir så arg på mig själv. Men men imorgon är det ju som sagt ultraljud så man får hoppas att allt står rätt till då så kanske, förhoppningsvis, blir jag lugnare då. Man kan ju iallafall hoppas :).

Nu är det bostadsrättsföreningens årsmöte som jag måste iväg på... drygt...  men men som plusvärd måste man ju dit :(
Ha det gött och håll tummarna för mig imorgon.

Mer snack om mage

Idag är det fler som sagt att det börjar synas :D Vad glad jag blir, detta måste vara enda gången man blir glad över folk säger att man börjar bli tjock hehe.

Blir det en kille eller tjej? På tisdag är det som sagt ultraljud, änfast jag önskat att få veta kön så vill ju inte min andra hälft det så det blir nog att få ge sig i den frågan. Har hittat en sida, minbebis.se, där man kan se, enligt skock, vilka tecken som tyder på vilket kön.


TeckenPojkeFlicka 
Bebisen hickar LiteMycket
Magen

Toppig framåt

Bred åt sidorna
MagenLångt ner Högt upp
Din hud Torr Mjuk
Ditt hår Tjockt & glansigt Tunt & matt
Bebisens hjärtljudUnder 140/min Över 140/min
Illamående de 12 första veckorna NejJa
Sover på

Vänster sida

Höger sida
Hormon rand Tydlig rand Ingen rand
Du är sugen på Sött Surt& salt

Många svar som är lite tidigt att svara på än.
Vad tror ni det blir?

Kräkreflexer

Det är då bra konstigt vad mycke kräkreflexer jag har börjat få. Innan graviditeten var jag inte alls kräkkänslig, saknade snarare reflexen men är det så helt annat.

Ibörjan av graviditeten var jag väldigt rapig, vilket jag nu tror ha försvunnit. Men istället verkar jag ha börjat få lätt att kräkas. Jag mår inte så dåligt så det är som inte därför utan bara tanke på saker kan jag börja hulka. Som t. ex. järntabletterna som jag försöker ta på morgonen. Imorse gick jag upp som vanligt, gjorde mig i ordning och började med frukost sen kom jag på att jag skulle ta järntabletterna och vitaminerna och då började jag hulka. Dessa blev tillslut så kraftiga att jag fick springa på toan och kräkas. Konstigt. Men det verkar dock som att det är värst på morgonen.

Till något annat. Jag träffade en gammal kompis idag, Linda och hon tittade på mig och sa lillkulan. :) Vad glad jag blev, kanske det ändå börjar synas änfast jag själv mer är av den tron att jag sett ut såhär hela tiden... Vilket jag troligtvis inte har. Jag verkar nästan vara besatt av denna mage, bara väntar på att den ska bli stor. Änfast jag kan hålla med dem som säger åt mig "Lugn bara, du kommer nog hinna bli less på den". Det är bara det vissa dagar med vissa kläder ser jag wow, det har kanske börjat bli en liten kula och med vissa kläder så försvinner den. Detta är kanske logiskt men som sagt, jag har nog blivit lite besatt av min mage. Jag kan inte ens tro på bilderna jag tagit utan tänker att det förmodligen bara är en konstig vinkel. Hehe, jag ser ju nu att jag är lite tokig men så får det vara. Det är ju ändå snart ultraljud så efter det lugnar jag förhoppningsvis ner mig.

Ha det gött!!!


Förlossningsuträknare

I dag är du 18 veckor og 3 dagar gravid.

Befruktningen ägde rum omkring:                                           21. december 2008
Hjärtat börjar att slå:                                                                   15. januari 2009
Embryot rör sig:                                                                            8. februari 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:                  15. februari 2009
Alla inre organ är färdigbildade:                                              15. februari 2009
Risken för missfall avtar:                                                          1. mars 2009
Illamåendet avtar för de flesta:                                                 8. mars 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):                 15. mars 2009
Fostret sväljer och kissar:                                                         29. mars 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:                                                         5. april 2009
Du kan känna fostrets rörelser:                                               12. april 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:                            26. april 2009
Fostret börjar att höra:                                                               17. maj 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:                                14. juni 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:                       19. juli 2009
Beräknat förlossningsdatum:                                                   13. september 2009

Detta kan du räkna ut på http://www.babyvarlden.se

Maten... ett ständigt problem...

Äntligen har jag börjat känna mig en aning piggare på kvällarna så idag tog jag steget ut för att "stor"handla. Efter jobbet hämtade jag som vanligt min lille hund Sparky och tänkte därefter åka direkt till Maxi för att handla när jag plötsligt blev råhungrig. Hur gör man då? Åka hem för att äta först.... nä jag kommer svimma av innan maten är färdig, så det blev två cheese på MD. Skämmes kan man säga. Vars har min lust och ork till att laga mat tagit vägen?? Inte för att den varit stor tidigare heller men bättre än såhär har det ju varit.

Nicke sa till mig idag lite på skämt, "vi kommer få en stor bebis", när jag sa att jag tänkte äta något snabbt innan jag handlade. Fasiken då slog det mig, det är ju inte bara jag som drabbas om jag inte tänker på vad jag äter. Tänk om jag får värsta stora bebisen.... det ska ju ut också :O Nu blev jag nervös.

Hur tusan ska jag hitta igen mina idekällor till mat? Jag har tappat min fantasi på vad man ska äta. Inne på Maxi slängde jag i kroppkakor och blodpudding, något som jag annars inte äter, för att få något på matsedeln som jag kan laga. Det går snabbt, inget krångel och ger inte så mycket matos.

Nu när jag ändå snackar matvanor och vikt så tänkte jag slänge in en bild på magen i v18. Är det bebisen som växer eller är det maten som börjar lämna sina spår... hehe.

Mage i V18. Inte så stor skillnad från förra veckan hehe. Inte så stor skillnad från förra veckan. Ser nästan mindre ut på den här bilden :)


Från början till nu.

Ja tänkte att jag kanske skulle skriva lite vad som hänt fram till nu i min graviditet.

21 januari fick jag äntligen det positiva svaret på gravtestet, jag trodde inte det var sant. Jag sprang in till Nicklas och väckte honom, hurrrrra vad glad jag var. Lite över en vecka innan gjorde jag första testet men då visade det så svagt att jag trodde jag inbillade mig och bestämmde mig för att vänta minst en vecka för att sedan göra ett nytt test. Denna gång köpte jag ett digitaltest för att jag skulle få svart på vitt hur det stod till och det blev ett GRAVID i rutan :D.

Sen börjar den oändliga väntan, inte förrän 17 februari var jag på inskrivningen hos barnmorskan. Trodde jag skulle få lyssna på hjärtljuden men det fick jag inte. Allt kändes ju så overkligt man har ju liksom inget bevis på att det verkligen är något där inne. Samtidigt var jag otroligt orolig för missfall, jag hade ett missfall två år innan denna graviditet så det var ju verkligen många tankar som åkte igenom huvudet.

24 mars fick jag äntligen höra de berömda hjärtljuden. Åh vilken lycka. Kunde nästan inte sova på hela natten innan för att jag var så orolig att hon inte skulle hitta igen nåt hjärtljud men det gjorde hon :D, jag kunde inte sluta fnittra.

Nu är väntan inställd på 24 april, då är det ultraljud som gäller. Oron har börjat komma till igen... det var ju länge sen jag lyssnade på hjärtljuden. Tänk om det hänt nåt. Magen har ju förvisso börjat bli lite större men själv har man ju någon bild av att alla som är där nära v20 har en fotboll till mage och tror genast att jag är onormal. Man är bra konstig. Sparkar har jag heller inte börja känna fast det har jag börjat insett att alla inte gör än.

Så det är från början till nu. Nu börjar nu och frammåt :) Hoppas ni hänger på.

Första bilderna på magen

Första bilden, denna är ifrån v. 12, det har inte hunnit bli så mycke till mage än. Bild från v.12, inte så mycke till mage än.
 Nu tycker jag det börjar synas lite, detta är v. 17.Bild från v.17, nu känner jag att det börjar synas lite.

Välkommen till min nya blogg!

Från och med nu har jag tänkte dela med mig lite av mitt liv och framför allt min graviditet. Jag är just nu i v 17 magen har precis börja synas... vad jag själv tycker iallafall... Om två och en halv vecka är det dax för ultraljud :) Längtar!!!

Spännande att se vad det blir av det här. :)

MVH/ERIKA

RSS 2.0