Vad gör mamma???

Lättare sagt än gjort med hand-och fotavtryck. Kanske man ska göra detta när de är lite mindre och inte rör sig så mycket...


Liams dop 23/1-10

Och så var det gjort. Dopet med stort D. Det som började med att vi inte skulle ha så seriöst till att det blev nästan 40 pers och planerat in i detaljerna.

Vi som bara skulle ha släkten men då tyckte att det skulle vara roligt att ha några vänner också insåg snabbt att vi började spåra. Vi tänkte att vi iallafall kunde bjuda, de kommer ju inte att komma allihop men sedan när vi började höra oss för märkte vi att alla ändå ville komma och vi fick lov att tänka om och minska ner inbjudningarna. Tänka sig vad svårt det kommer vara om man någongång gifter sig...

Sen började jag fundera ut fikat som blev tårtor som en vän som heter Sarah gjorde. De blev riktigt bra och precis som jag ville ha det. Lite annorlunda med små figurer på som jag ska visa senare... har inga kort på dem ännu och med god choklad och hallonsmak. Sedan bakade "jag"... egentligen Jenny... blåbärsmuffins, hallongrottor och chokladbollar. Jenny och Cattis kom ju hit och hjälpte mig med förberedelserna... vilket gjorde att jag överhuvudtaget tog mig till dopet. Insåg inte hur lite jag skulle fått gjort utan dem. Man räknar ju inte med att man har en liten som gör att man inte alltid kan bli klar med det man tänkt. Till fikat gjorde "vi"... de... smörgåsar också. Det blev mycket lyckat och det blev inte mycket fika kvar men en hel tårta blev över eftersom alla blev så mätta av fikat att de bara orkade en liten bit av tårtan.

Sen kom jag på att man kunde beställa servetter med namnet på som jag såg ett par vänner hade på deras barns dop och hittade en bra sida som gjorde detta till bra pris. http://servett-prageltryck.com/


Då hade jag helt plötsligt hittat ett tema = blå, silver tema. Vilket gjorde att baket gick i det temat också med t.ex. blå glasyr och silver pärlor. Och nallen på sevetten fick följa med i programmet. Som även blev skriven i samma teckensnitt som inbjudningarna.


Sedan deckorerade jag ett par blockljus med blått band och klistrade likadan ängel som vi hade på mors dödsannons som symbol att hon var med.

Som blomster arrangemang tog jag småljuslyktor och la oasis inlindad i alufolie i dem och stack ner två rosor och stjärngräs. På rosorna strödde jag på blått glitter och runt "vasen" knöt jag en rosett med presentsnören.

På dopet sjöng Mia som är min systers väninna "Älska mig" och "Välkommen till Jorden". Det var så fint!!! Änfast jag inte kunde njuta fullt ut med tankarna ibland snurrande iväg på "har jag verkligen gjort allt nu..., hur ser jag ut, undrar om mamma ser detta..."

Somsagt från att bara tänkt dyka upp på dopet och låta prästen göra sitt till att gå lite overboard... men det blev bra. Tack Jenny och Cattis för att ni gjorde det möjligt att få allt klart i tid. Det var ju nätt och jämt att jag själv hann dit när Jenny och Cattis drog iväg medans jag höll på att göra mig iordning och fixade klart det sista.

På lördagskvällen var jag helt slut!!! Och med ett par halvtunga nätter då Liam ville ha mat varannan, var tredje timma och inte kunnat sova mycket veckan innan med huvudet fullt med tankar på förberedelser så var det med glädje jag hade en RIKTIG slappardag på tisdagen då jag äntligen inte hade något inplanerat. Åh se skönt!!!! Nu är det äntligen vardag igen :D Änfast jag självklart saknar att ha mina vänner boende här... var är mitt morgonkaffe och var är min barnvakt??? Jag vill ha fotbad!!!! :D

Min lilla underbara guldklimp


Vändning

Oh glömde ju skriva om hans nya färdigheter.

Vände sig från mage till rygg förra veckan :D härligt.

Idag har han hittat sin röst... den ljusare delen av den. Han har typ gått upp i falsett hela dagen och tycker det är SKITKUL att höra hur ljust han låter, en annan måste börja skaffa öronproppar!!!

4 mån

Oj nu var det ett tag sedan jag skrev igen men det blev så mycket med dopet så det glömdes bort.

Tänkte inte skriva så mycke nu heller för jag är fortfarande helt slut på efter dopet. Liam verkar inte har återhämtat sig heller efter det eller så är de att han har ont i magen efter allt fika för han vaknar och vill ha mat flera gånger på natten :( så jag hinner inte återfå min förlorade sömn än.
Låg ju vaken till 2-3 på nätterna hela förra veckan och funderade på dopet och sen ge mat 6 och 8 och upp halv nio men men vem behöver sömn. Åh längtar efter lite djupsömn där man sen vaknar av sig själv och känner sig pigg och glad.

Mer skriverier om dopet kommer sen... och kanske nån bild.

Iallafall så var jag på BVC förra måndagen och vägde och mätte lillkillen. Han vägde då 6510g och var 65cm lång. Vi pratade också om smakpotioner som man kan börja med nu men de rekommenderade att vänta med det tills dess att han verkar behöva. Dvs. om han börjar vakna mitt på natten och vilja ha mera mat och inte verkar nöjd... så jag kan säga fortsätter det så här nå mycke längre till så kommer jag nog testa mat snart. Men de vill helst att man ska helamma i 6 mån.

Nä nu blir det sängen och försöka få lite sömn. Igår hann jag sömna en kvart innan jag blev väckt för att Liam skulle ha mat he var så skönt.... inte konstigt att man går med svart ringar under ögonen. Klockan halv tio i morse gav jag upp och sov sittandes med Liam i famnen så han fick äta bäst han ville haha.

Tack alla

Tack alla för de fina kommentarerna. Det känns mycket bättre nu. Var även ute på en längre promenad idag med grannen och fick ventilera lite, kändes skönt! Har dock gett med mig på ligga på mage fronten och försöker lägga honom mera på mage så kanske han kommer tycka bättre om det snart. Måste ju variera lilla stackarn som bara får ligga i babygymmet och jollra. På något konstigt sätt känns det ju hela tiden som man inte gör tillräckligt, som att man inte stimulera tillräckligt och så men hur tusan ska man annars få något gjort? Man blir ju avbryten hela tiden när man ska göra något så man tar sig ju för att börja med något som man vet sedan kommer bli liggandes efter ett tag. Därför har ju datorn blivit så bra att ha. Där kan man ju skriva lite och hålla lite kontakt med omvärlden och härifrån kan man gå när man vill... eller när Liam vill...

Sen vänder mina tankar ibland att tänk de som har två tre barn, hur f-n gör dom???
Hm vad är det som låter... har han vaknat, jag hör hur det prasslar... CU

Mammaträff

Idag har jag varit på mammaträff. Trevligt att träffa lite folk nu när ledigheterna är över och alla återgott till jobben.

En sak måste jag bara säga om mammaträffar. Det är så roligt att prata och höra att det mesta verkar vara normalt och oftast har någon upplevt saker likande en själv mm. MEN jag kan säga att nu när jag kommer därifrån känner jag mig nästan mera virrig än innan. De blir så mycke det får man inte göra det måste man göra. Tex de får inte se på TV för då får de ADHD och de måste ligga på mage för annars kommer de inte kunna prata. Jag känner mig smått livrädd. Jag är inte en sådann som inte brukar höra på alla konstigheter utan ta allt med en nypa salt men när man sitter och pratar sådär så blir jag helt ur fokus. Usch det är inge kul! Jag gillar ju inte alls att vara så närvös över allt utan vill ta saker som det kommer och tror på att det har ju fungerat bra förr man ska inte behöva vara så övernoga med allt men när jag varit där så känner jag mig som världens sämsta mamma samtidigt som jag tycker det är så trist att träffarna inte kan kännas mer avslappnande. Att man kan åka och ta en fika på stan och prata om annat än barn men iochförsig säger det ju sig själv att man pratar ju om barn på en mammaträff.

En sak som är säker är dock JAG VILL UT OCH FIKA PÅ STAN, var är alla daglediga egentligen, var är alla man kan bara sitta och umgås med utan att skrämma upp varann????

Tröttis

Tröttis, blygis, latis alltså jag har blivit lite tjantis fastnat i barnspråket.

Jag kan säga det bara att just nu ser jag typ ut och sju svåra år!!! Går i mjukbyxor och collagetröja håret är oborstat och fastsatt i en tofs,svartaringar  under ögonen och känner mig verkligen som en sexbomb...NOT!

Man kan tro att Liam ska sova som en stock efter alla intryck efter att ha varit i Övik igår men inte. Han vaknade typ hela tiden känns det som, eller iallafall så sov han inte riktigt bra för han knorrar sig och låter missnöjd. Sen vill han typ ständigt ha mat. När klockan var 8 imorse och Nicke klev upp så skrek jag tillslut på honom TA HONOM jag höll på att bli galen, att hela tiden somna men att bli väckt och inte får somna in riktigt djupt kan ju göra en spångande KOKO!!!!!

Sen åkte Nicke till stugan vid typ nio och åter igen var Liam vid min sida, gnyende och dann. Vid elva drog jag mig upp för att byta hans blöja. Sen idag har han varit grinig. Han grinar när han äter när han ligger på golvet typ hela tiden jag vet inte vad som är FEL. Barngrin är ingen lek. Och jag är galen efter en dag, tänk de som fått ha det i 3-4 mån, jag fattar inte hur de klarar de. Jag märker ju tydligt att jag är mer lätt irriterad idag eftersom jag inte fick så mycke sömn igår när jag klev upp tidigt för att åka iväg men men det är sånt man får ta. Kanske jag kan få ta igen sömnen inatt. Håller tummarna!

Jag har läst att barn kan vara såhär när de genom går någon förändring eller att någon ny färdighet är på g. Jag menar jag kan tänka mig att det var så mycke nya intryck igår så att han därför är väldigt trött och grinig idag men ändå inte riktigt kan få någon sov ro. Var ut och gick i en timma idag halvvägs märker jag att han ligger där vaken. Han kan inte ens sova i vagnen. Nog för att han är tyst och snäll men jag förstår att han blir trött och grinig när han inte ens kan sova sig till ro i vagnen. Och på färdighetssidan händer det ju saker hela tiden! Han vill typ stå hela tiden och är halvvägs på g att vända sig och stoppar allt i munnen för undersökning. Har också börjat dreggla som en galning.

Nä man ska ändå vara glad 99% av dagarna är han ju ändå underbar. I går i Övik skötte han sig exemplariskt kan ju inte vara annat än stolt. Jag fick tid att både shoppa, träffa mina underbara Öviksvänner och äta gott. Vad mer kan man begära när man nyss fått barn. Jag fattar ändå inte att efter att inte ha bott i västernorrland på typ 12 år ändå känner mig lite som hemma där. Och när vi alla gamla klasskompisar var samlade så var ju känslan av hemma inte mindre precis. Har inte insett att jag saknat dem så mycke. Måste dit snart igen.

En annan sak som är ganska otroligt är ju att när Liam gråter och man håller på att balla ur och så göra man något så han skiner upp som en sol kan man ju inte annat än smälta. Det är som att allt rinner ifrån en :D

2009

2009

1. Gjorde du något förra året som du aldrig gjort förut?
Ja födde barn, never done that before! :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nä tror inte jag la några, brukar inte göra det.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar förra året?
Ja, ink mig själv.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja mor!

5. Vilka länder besökte du?
Har nätt och jämt varit nedanför norrland eller ja var en sväng i Finland faktiskt, körde fel väg när vi skulle till Haparanda ifrån Kiruna.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Fest :) 2010 torde bjuda på lite fest iallafall efter ett helt vitt 2009.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
7 feb mammas död.
18 sep Liams födelse.

8. Vad var dina största framgångar 2009?
Hm är Liams födelse framgång?? Ja skulle nog säga det. det är nog den största också.

9. Största misstaget?
Vet inte...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hm nä inte mer än nån liten magsjuka eller förkylning.

11. Bästa köpet?
Säkert något jag inte kommer ihåg men det sista bästa köpet 2009 är min Eee pc

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Badrumsmöbler... fast det blir betydligt mer spenderande i år.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja Liam har givetvis gjort mig glad på många punkter!!!Även i magen, han har gjort allt mörkt ljust.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Singel ladies med Beyonce den låter verkar ju fasta lika bra på hjärnan som dansen gör!! Sen Milow´s låt för det var han som gjorde att jag tänkte döpa Liam till Milo men fick inte riktigt igenom det hos sambon.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var definitivt ledsnare pga mamma. Men även gladare pga Liam jag kan säga att 2009 var mitt livs största bergodalbana känslomässigt.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Ja hade gärna rest mera men å andra sidan känns det bra att jag har det kvar. Tycke inte det var så skoj att resa under graviditeten iallafall och när Liam kom så hade man annat att tänka på plus att jag skulle vara för hispig att det inte hade varit nå roligt ändå men jag kommer definitivt försöka resa mera detta år!!! Och hoppas på att man kan ta sig utomlands inom en snar framtid.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Klagat på småsaker, det gör jag förmycket varje år!

18. Hur tillbringade du julen?
Tillsammans med Nickes familj på Ersboda sen hade vi lillajulafton med min familj bara häromdagen.

19. Favoritprogram på TV?
Desperate Housewives!!! Fast tycker Svenska Hollywoodfruar var roligt också... speciellt parodin på you tube.
20. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nja det tror jag inte. Hatar situationen dock att mor är borta och tidigare ville man kanske hata någon men det gick över. Hatade ingen levande dock.

21. Bästa boken du läste år 2009?
Har läst mycke barnböcker senaste året annars har jag mest lyssnat på böcker och så vill jag nog säga att Sagans svärd var bäst.

22. Största musikaliska upptäckten?
Dålig på sånt där. Jag är ju radiolyssnare och är dålig på att ta reda på vilken/vilka det är jag hör men jag måste säga att jag är GLAD ATT RIX FM ÄR TILLBAKA I UMEÅ!

23. Något du önskade dig och fick?
Ja det vet ni nog alla :) Men här vid jul fick jag iallafall Stövlar av Nicke, strykjärn av syrran och presentkort på dessertskålar av bror.

24. Något du önskade dig men inte fick? 
Ja...

25. Årets bästa film?
Har sett så många så jag vet faktiskt inte vilken jag tyckte var bäst. Men Män som hatar kvinnor var ju bra och Flickan som lekte med elden sen gillade jag lite otippat Sommaren med Göran... trodde inte den skulle vara så bra.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Nicke hade ordnat en överraskning och ordat barnvakt så vi kunde åka på Wilmas och bada bubbelpool och mysa sen hämtade vi mat på Gandi som vi alla njöt av hemma hos oss och till sist blev det julmys framför Bingolotto :)

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja absolut...

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Först var det mest tunikor som gällde och annat som man kunde växa i sen efter Liams födelse så har jag försökt hitta en ny stil men har inte hittat den än...

29. Vad fick dig att må bra?
Nicke och Liam får mig alltid att må bra och mina underbara vänner som ställer upp när jag har det jobbigt!!! Ni är underbara, älskar er!!! Men på frågan om vad skulle jag vilja säga fina ord och myskvällar!

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Öh... ingen aning... Jo Generalen är ju en kändis ;)

31. Vem saknade du?
MAMMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

32. De bästa nya människorna du träffade?
Bland annat grannarna, har träffat dem förr men det är inte förrän nu vi börjat umgås. Sen har man träffat många andra underbara människor som tex de duktiga sköterskorna på Barn 4.

lillen börjar bli stor



Det går fortare än man kan ana. Här sitter han själv i stolen, självklart en kudde ifall balansen tryter. Sen har han börjat greppa och hålla i saker medvetet. I babygymmet ligger han och drar i de smålabanspökena som hänger över honom och det ser riktigt ut som att han håller på med ett styrketräningspass. I sängen ligger han med snytten och stoppar i munnen och drar över ögonen och gossar. Nätt och jämt att han vill ha tutten numer som han faktiskt också har börjat stoppa in själv när den inte ramlar för långt bort och bland när man kommer fram till honom när han ligger på golvet eller vagnen så kan han ligga där och vifta med tutten.

Det känns bra konstigt att han nu mer är ett litet barn, jag tycker ju det nästan var igår jag gick med magen.

Gott nytt år!!!

Och så var det ett nytt år.

Vi tog det lugnt igår, vi var fyra stycken som satt hemma hos oss och åt och mådde gott. Vi var alla dock lite trötta vid inväntan av tolvslaget men det kan ju ha göra med att det nu är barn med i bilden. Lilleman var dock pigg igår och somnade inte förrän vid 2 och jag vid 3.

Det nya året inleddes dock med en massa sovande. Liam och jag sov ända till klockan 13 :O helt sjukt. Ja han ville ju ammas imellanåt men somnade direkt igen, och det gjorde ju då även jag. Nästan så man får ta och skämmes. Nä nu måste jag ta och ta i med hård handskarna för att vända på dygnet för min lille kille. Men  jag undrar när jag kommer få ta och kliva upp imorgon för han har sovit nästan hela dagen så det kanske är en liten vändning på gång. De säger ju att de kan ha sovdagar när något nytt i utveckligen är på gång. Spännande att se vad de kan vara. Nog för att jag tycker det händer små saker hela tiden. Just för tillfället har han mer och mer börjat greppa saker och är mycket nära att vilja vända sig!!!

Kram på er och hoppas alla kommer att få ett super bra 2010!!!

RSS 2.0