Liams fullständiga namn

Ja jag har ju glömt att skriva vad Liam fullständiga namn blir. Nu är det iallafall klart, har tillochmed fått tillbaka papper från skatteverket att det är registrerat.

Det blir Liam Hans Fredrik Lindbäck.

Hans efter Nickes pappa
Fredrik efter min bror
Lindbäck... ja jag var inte så svår övertalad med tanke på att Johansson inte är så spännande plus att Liam Lindbäck låter ju mycket bättre :D

... sen kan man ju bara drömma om att en själv också en dag skulle kunna få ingå i familjen Lindbäck på riktigt ;)

Man kan ju inte sluta ta kort :D

Liam har redan börjat grimasera :)







Men det är ju inte utan att man har tagit 7000 bilder innan man fångar dem.


Lite bilder


Växer så de knakar

Ja han blir bara större och större. Tycker dock fortfarande att han är min lille lille bebis men eftersom grannen fick en liten tös igår som var 49 cm lång och vägde 3080 g så kommer nog min lille lille bebis bli en stor bebis. Vägde och mätte honom idag och han var 58,8cm lång och vägde 4960g.

Fick även höra nå spännande i förrgår. Storasyrran ska få TVILLINGAR!!! Haha spännande. Är dock inte avis, så som det är nu är jag glad att jag bara har en men det är ju iochförsig så att när det är andra barnet är det kanske inte lika farligt. Eller ursäkta jag menar andra och tredje hehe. Ja vi kommer nog bli en stor släkt ändå utifrån att vara en väldigt liten om man tänker på att det bara är jag, syrran och brorsan kvar i familjen, våra far och morföräldrar är ju också borta.

Huset är iallafall sålt nu. Sista utplockningen blir 4 dec ungefär då vi ska ta de saker vi ska ha på loppis i umeå den 5 dec. Konstigt är det. Jag måste bara dig en gång till och kolla på placet. Kommer att sakna huset, hemmet men det är ju inte samma sak som när mamma bodde där ändå så det är lika bra att få de sålt!

Snart har 2 månader gått

Tänk vad tiden går fort. Jag tycker det var nyss jag skrev att vattnet har gått och nu har det redan snart gått två månader. Snart är det jul. Åh vad skoj och mysigt det ska bli med jul nu när man har barn. Nog för att han inte kommer att fatta att det är ju denna gång men sen. Nu när man blivit äldre har ju själva stämnngen inte varit lika dan som när man var liten men snart kommer man kanske kunna få tillbaka den genom att se sina barn njuta av julen. När man börjar baka pepparkakor och lussebullar med barnen och får se deras skimmer i blicken när de får sina efterlängtade julklappar. Ja det ska bli skoj.

I helgen upptäckte jag att det var dax att städa bort alla kläder i strl 50. Allt har ju hela tiden varit för stort så jag blev så förvånad när det helt plötsligt nätt och jämt gick att få på honom en body i strl 50. Så nu när jag börjat uppmärksamma detta så inser jag att kläderna i 56 är alldelens precisa och snart också är för små... testade en tröja i 62 idag och han kunde ha den utan att drunkna i den. Fy tusan vad fort de går.

En fördel med att lillen blir större är att han utvecklas och är med mer och mer. Han är mer vaken, framförallt på kvällen och tittar och studerar saker och ting. Det är så mysigt när han ler och myser med en. Nu kommer det bara mer och mer saker som man blir så glad av att se, Nacken börjar bli mer och mer stabil och vem vet snart säger han mamma... hehe kanske inte imorgon men till sommaren kanske och det är faktiskt snart. Liksom nästa jul haha.

Sömnen går mycke bättre nu. Han vaknar lika ofta men nu när det mera fasta tider så jag har börjat vänja mig och accepterat att jag inte får någon sömn. Efter han somnat där vid 24-1 så sover han till runt 4 sen till 6-7 och sen runt 9 etc. På något sätt sover man bättre när det är lite i rutin, som att man sover mera effektivt. Nog för att det är svårt att somna på kvällen men hade det fungerat bra så hade jag nog varit ännu piggare.

Idag har jag rensat garderoben inför torsdagen då jag ska på D&D och shoppa med en Personal Shopper :) Känns nästan lite lyxigt men eftersom det är gratis om man handlar för mera än 500kr så tycker jag att det är lätt värt. Jag måste ju ha ny garderob nu när gravidkläderna inte längre passar och så hade jag tänkt unna mig det efter ett händelsrikt år med mammas bortgång, en graviditet och förlossning. Så kort och gått jag tycker jag är värd det :D Kram på er alla!

Tidningsbild

Tidningsbild tagen av Sandro.

Var till Sandro och tog tidningsbild förra veckan.

Lite tid till bloggande

Ja man tror man ska ha så mycke tid nu när den lille sover så mycke men inte då... så lite sömn så lite tid till fritid. Man måste rakt planera in när man ska få tid med duschen. Laga mat är också lite skoj. Liam får ligga i babygymmet eller babysittern då men precis när man är klar vill han ha mat och maten får vänta eller så slänger man i sig den.

Jag har faktiskt tagit mig för att vara på stan och testa på att äta ute blandannat. Det går faktiskt bättre och bättre men det är lite svårt med amningen på resturanger. Har inte kommit på något smidigt trick för att göra det mindre synligt än. Tur det finns Lilla mirakelet med ammningsrum. Toaletten har också funkat eller Café Station där alla andra mammor håller till.

Sömnen är fortfarande bristfällig. Lillen vill vara vaken till mellan tolv och två på natten innan sista amningen sen när man väl somnat som är en timma senare typ så är det bara mellan två och en timma till nästa amning som är vid fyra-fem. Sen på morgonsidan är vill han ha mat varannan timma och eftersom det tar en timma innan man ammat och sen bytt blöja mm så har man bara en timma på sig att sova. Detta gör att man lever i en liten dimma. Jag tycker jag varit ovanligt pigg till nu men jag har hört att det är ganska vanligt att det är så. I början är allt nytt så man är väl pigg av bara det och nu har allt börja sjunka in lite så då blir man helknäckt och somnar under amningarna och kan vakna en timma senare med lillen i knät också sovandes och med en stel nacke.

Igår var Liam för första gången vaken längre tid. Var på stan och han låg glatt och titta upp från vagnen. Från 17.30 till 24 var han vaken och sen började den vanliga proceduren. Jag som trodde att han skulle sova som en stock efter att ha varit vaken så länge men nej. Idag har han varit vaken ifrån klockan 15 och bara sovit någon minut i stöten i mellanåt... Håller tummarna för inatt.

Var till läkaren i tisdags och vägde och mätte honom blandannat. Han väger nu 4500g och är 57cm lång. Växer så det knakar!!! Fast han kan ju inte äta så ofta som han gör för ingenting så det är nog inte så konstigt att kläderna blir mindre och mindre. Men eftersom han var så liten i början så har han precisgått över till stlk 56.

Igår var vi på öronmottagningen och det gick bara bra. Han hör super. Ska dit igen om ett år...

Nä nu är det dax för kvällningen... får se hur denna natt blir. Kram på er som fortfarande tittar i min blogg trots bristande skriverier.

RSS 2.0