Mys i bilbarnstolen


Företagsfest

Imorgon är det en dag fullt med gosaker :). På morgonen ska jag makea mig på make up store, sen är det dop och på kvällen är det företagsfest.

Jag har varit lite orolig hur det ska fungera när jag är borta en helg kväll eftersom jag inte kunnat pumpa ut mjölk så bra men igår testade jag och lät Liam få mat i flaska och det gick ju hur bra som helst. Han tog flaskan själv och fixade det gallant.



Så imorgon gäller det mitt första party på över ett år. :) Det blir bara två glas vin men det torde väl räcka för mig del :) Jag vill ju kunna amma honom på morgonen igen. Spännande dag att se fram emot.

Framsteg

Gullungen min gör då framsteg hela tiden och det är så roligt att se. Det är väl så i den här åldern. Han vill inte rulla sig än men när han är i babygungan så vill han bara gå frammåt och blir arg när det är något som håller honom tillbaka, roligt att se lite av hans personlighet hehe.

Sen har han börjat slänga saker. Allt ska kastas, hans arm fläktar som ett vindkraftverk och har han inget att kasta så vill han slå på bord eller händer, väldigt roligt är det.

Smakpotionerna har blivit mumma. Han vill bara ha mer och de är nästan som att äter som en häst. Testade att ge honom Potatis och palsternacka idag igen och nu var det betydligt mer intressant, han tog bara tag i skeden och ville äta själv. Fick också liten liten pyttetugga av banan... de åkte ut igen.


Stängd öppna förskola= dyr affär

Ja, idag var det meningen att jag skulle gå på öppna förskola. Jag hade förberett med att ha bilen hemma så jag kunde ta mig dit i kylan och allting. När jag och Liam sedan var på plats var det stängt, jag som kollade på hemsidan imorse endast för att hålla koll om det skulle vara öppet idag. Tydligen var det fler som inte visste eftersom fler kom och blev stående vid dörren.

Eftersom jag nu tagit mig ut och jag hade lille Liam sovandes i bilen undrade jag vad jag nu skulle ta mig för och drog ner på Strömpilen för att kolla in om de hade ett par byxor jag var sugen på att köpa. Ut därifrån kom jag med två par brallor och x antal kr fattigare... hm hur gick det här till, fy på er på öppna förskolan :)

Jag har ju behövt nya byxor eftersom de jag köpte i höstas på D&D har blivit för stora... :( nu hade jag egentligen vela vara glad för detta om det inte varit för det att jag insett... VAR HAR MIN RUMPA TAGIT VÄGEN??? Om jag nu ska gå ner i storlek så får det försvinna fett från lår, vader, mage, höfter, armar ja varifrån som helst men inte min RUMPA :(... jag inte heller tissarna för jag vill inte ha taxöron hehe. Nä så fort vi får dusch blir det till att ta sig ut och jogga så man får lite fast stjärt igen haha.

Stora killen

Ja redan 5 mån, man fattar inte. Och nu är han nog definitivt en 68a för 62 börjar vara för smått änfast kan fortfarande kan ha dem... om man kämpar lite ;)

Denna fina tröja har Liam fått av Lina som är vän med min "svägerska" Jill och har lilla Elton som är hela två veckor äldre. Brallorna är från Gudmor.



Elton och Liam. Medans Elton rullar runt och har de roligt så visar Liam sitt misstycke över att ligga på mage. Det med att rulla runt verkar få vänta för hans del, han gjorde den en gång sen var de bra.

 

Något Liam verkligen diggar så är det hoppgungan eller vad de kallas



Gröt och blåbär

Idag blev jag så trött på att Liam bara fick potatis så jag ville ge honom något annat såhär dagen efter 5 månadersdagen och då blev det gröt och blåbär vilket var en hitt :)



Sen blev det blir fot till efterrätt :D


Design by Erika

Äntligen har jag kommit igång med att göra egna barnkläder... denna är av en gammal t-shirt jag hade för länge sedan men har inte haft mage att slänga den. Den blev dock lite för liten. Bra i längd men lite för smal i armar och kropp... gjorde efter en annan body som var smal och väldigt stretchig men min var tyvärr inte de.




Men han såg ju ganska nöjd ut ändå :)

Hejdå trotjänare hej hej pärlan

Pga en vis person hatar mitt bloggande och facebookande får jag inte skriva mer än så... om jag ens får skriva så...

Hur man nu kan hata något man inte vet något om...

Jag har hittat min behandling

Hittade min behandling på Face.

NEW MOM 

uppstramande behandling som återställer hudens struktur och fasthet efter graviditet. Ca. 75 min. 695.-


Byggkaos

Att bo mitt i en byggarbetsplats är inte de roligaste. Damm damm damm är det minsta man kan säga sen är det toaproblemet och oljud. Det är både en och två gånger vi har funderat på att flytta härifrån men vi har ändå blivit kvar för på nåt sätt känns även flytten jobbig sen känns det ju som att det värsta är över, idag ska de börja sätta kaklet. Men då idag sa de att de kanske måste bryta vattnet för att göra det snyggt vid rören när de kaklar vilket betyder att vi blir utan vatten i två veckor... Nu börjar man fundera på flytt!!! Men det är inte säkert ännu, de kanske kan fixa det  utan att bryta vattnet, hoppas. Hoppas att de är klart snart. Vill man ha fint får man lida lite pin.

 


Slagen hjälte igen

Min lilla älskade vän orkade inte vänta på att mamma skulle göra färdigt smakpotionen, det fick bli en sovstund istället.


Åldersnojja

Nu har jag haft för mycket tid i spegeln... det är nämnligen så att eftersom jag nu inte har någon spegel på toaletten och hallens spegel är övertäkt så måste jag använda min fickspegel för att göra mig iordning. Denna spegel har ju tyvärr också en förstoringsfunktion så det är inte nog med att man ser sitt ansikte på nära håll utan man får titta på super nära håll! Igår när jag då granskade mitt ansikte hittade jag ett par små början till RYNKOR.... HJÄLP jag börjar bli gammal. Det slog mig som ett brännbollsträ i skallen, fy fasiken. Jag som alltid har varit minstingen. Typ yngst i klassen, jobbet, familjen. De flesta vänner har varit äldre och jag har alltid varit mammas lilla jänta. Nu är man själv mamma och nu ska helt plötsligt jag vara den "kloke" på något vis, sen på något konstigt sätt så är nu de flesta vänner jag har yngre än mig själv. Som grädde på moset ser man att ens hud inte är lika fast längre som den alltid har varit.

Paniken fick mig genast på tanken att hitta antirynkkräm på stan. Så jag åkte ner på stan och blev kvar där hela dagen. För en gångs skull fick jag en massa sällskap :) Annars brukar jag ofta få gå själv så när det nu var fler på stan kunde jag inte åka hem. Det var så trevligt att jag rakt glömde bort att köpa min kräm. Men jag lovar nästa gång ska jag ta mig tusan hitta en kräm som stramar upp... vänta nu har jag inte hört den reklamen någonstans...


Utås

Sitter och kollar på bilder på tomten i Utås. Snart är det alltså dax, kommer vi hitta en köpare? Spänningen är olidlig.



   


Liams nya färdigheter

De brukar ju säga efter regn kommer solsken. De säger även att barn har klängperioder där de är lite extra griniga och klängiga när det är en utvecklingsfas, sedan kan  man helt plötsligt upptäcka någon ny färdighet.

Liam har som sagt varit lite grinigare nu ett par dagar och sen igår så tycker jag helt plötsligt att han börjar bli så duktig på att greppa saker. Han tog ut sin napp flera gånger igår, studerade den och stoppade in den igen. Sånna små saker gör att han ser så mycket äldre ut. Sen har hans prat kommit tillbaka som har varit lite sisådär med ett tag men nu minsann är han glad och pratsam. Han har även blivit sugen på att vända sig igen... han har dock inte vänt sig nå mer men man ser hur han försöker så det verkar lovande.


Härlig dag idag!!!

Det var så fint på träden idag när jag gick till öppna förskolan!!!


Öppna förskolan

Idag har det liksom resten av veckan varit en dag på öppna förskola. Eftersom man varit lite utslängd ifrån sitt hem är det ju en sablarns tur att det finns öppna förskolan. Tisdag var det på Tegs vårdcentral , torsdag var det här i Röbäck och fredag blev det Böleängs öppna förskola, det är så roligt att träffa trevliga människor och få snacka av sig lite och sen fika förståss som man annars är så dålig på att fixa hemma. Det blir mer vad som är lättast åtkommligt och äta lite i farten innan nästa matning sen vatten till. Jag är så dålig på att göra kaffe till mig själv... kanske man borde ta tillfället i akt och bjuda byggarbetarna på lite kaffe så man få sig en liten fika hemma på dagarna hehe.

Liam har haft lite skumma dagar också, han har grinat och grinat och sovit en massa vilket inte är så vanligt. Jag har heller inte kunnat lägga ner honom utan han ska sova hos mig i famnen eller i vagnen när den är rullande förståss. Sängen på natten går också bra. Två nätter i veckan har han till och med sovit från halv elva till sju på morgonen utan att vakna någon gång. Själv vaknar man ju dock och undrar vad som händer. Ja det är skumt, han brukar knappt vara ledsen men nu är det riktigt hjärtskärande grin och gråt. Ibland undrar jag dock om det är så att börjar få lite humör lillen för när jag ska ta på honom kläderna är det ofta med gråt inblandat. Hoppas det går till sig iallafall och han ska bli en glaskit igen :)

Idag har jag även låtit honom få en smakpotion igen efter ett par dagars uppehåll eftersom vi har varit ute och flygit och lilleman inte verkat vara särskilt intresserad. Nu blev det dock ny smak och det var potatis och majs och det var mumma verkar det som. I början var det som ingen märkvärdigt men jag märkte att han inte höll på att kräkas denna gång och då testade jag lite till och tillslut tog han skeden och sög på den hehe. Sen började han grina och ville ha mer och mer och mer och jag fick, när potionen var slut, ta och amma honom.

Byggarbetet verkar dra lite ut på tiden. Tydligen är det en massa sjuka arbetare så de måste åka emellan ett antal jobb, byggjobbare... fast jag har faktiskt hört att februari är den sjukaste månaden på året, vilket jag kan tänka mig jag hör ju att var och varannan har magsjuka nu. Det är iallafall fortfarande kakel kvar att riva ner och det satt tydligen väldigt bra på väggen så de måste bila ner det på måndag. Jobbigast med bygget är att vara utan toa. När jag klev upp i morse var jag super kissnödig och innan jag klätt på mig och Liam och sprungit till tvättstugan hann jag tänka både en och två gånger att det här går åt skogen... men det gick då bra. Sen har man inte lärt sig att man inte har någon toa så man blir så arg på sig själv när man kommit hem och undrar varför i tusan man inte gick på toan när jag var i närheten av en... Men man måste väl ändå lära sig detta antagligen inför framtiden också då man ska komma ihåg att påminna barnen att gå på toaletten innan man åker iväg.

Trevlig HELG!!!

Bygget kommer igång imorgon

Och så var det dax, imorgon kommer byggubbarna och river badrummet. Spännande!!! Undra hur det kommer att bli, smått närvöst, har vi verkligen valt rätt kakel och möbler.

Idag har det varit kalas igen. Brorsan kom upp för att fira Arvid som fyllde två i lördags det var riktigt trevligt, sen var det bara hem för att rensa ur badrummet.

Torsdag till lördag var jag i Övik och hälsade på Cattis. Man var ju gräsänkling så jag, Liam och Sparky tog en tripp dit. Cattis tog så bra hand om mig som vanligt och det var så skönt att slippa in och ut med barnvagnen och hunden flera gånger per dag för att Sparky ska kissa. Jag hade gruvat mig lite att åka så långt ensam och ha Liam ensam i baksätet även om jag vet att lillen brukar vara så lugn i bilen. När jag nästan var i Övik och kände att jag kunde andas ut så bromsade bilen framför in och vi blev stående mitt emellan Mosjön och Tävra med mitträcke på ena sidan och snövall på den andra. Som grädde på moset börjar Liam stortjuta och lille Sparky gnäller i framsätet. Fasiken det är matdax. Nappen funkar inte, va tusan gör jag.
Efter en liten stund så fick jag lov att ringa Cattis och kolla om hur kunde se på nätet om det hänt något medans jag lyssnade på radion. Ingen utav oss fick reda på något och jag började fundera ska jag sätta mig i baksätet och amma, ska jag köra lite in på sidan så de kan komma förbi om det skulle börja röra sig eller vad tusan ska jag göra. Efter en stund fick jag höra på radion att en lastbil stod tvärsöver vägen. Jag gick och satte mig i baksätet och försökte underhålla lille vännen som han verkade nöja sig med en stund iallafall. Som tur var det inte så jättelång stund tills det sedan började rulla och jag tillslut kom fram till Övik med en sovande liten ängel i baksätet. ÄÄntligen kunde jag andas ut.

Imorgon är det dax för röntgen igen. Eller först ultraljud av njurarna och sedan blir det att de sätter på en kateter och kör in någon kontrast för att röntga urinvägarna. Känns inte så kul faktiskt, det brukar ju inte vara så populärt att bli fasthållen och sen det med katetern är lite gruvsamt! :( Jag hoppas det går bra. Han får även inte äta 2tim före så han kommer inte vara mätt och belåten heller :( Tusan vad jag önskar att jag slapp vara där själv med honom!

1 år sedan mammas död

Idag är det ett år sedan mamma gick bort. Helt overkligt måste jag säga! Igår var det ett år sedan man såg henne för sista gången. Det sista hon sa till mig var "Har det börjat synas redan?" Det sista jag sa var "Jag vet inte just nu är man ju så uppblåst av all fika." Idag sitter man här med en 4 1/2 mån stor Liam, tiden går fort.

Det som känns overkligt är blandannat att man fortfarande minns det välkända händerna, ansiktet, rösten och kramarna, värmen hon gav. Det sitter så etsat i minnet, kan inte förstå att man inte kommer få se känna det igen. Kan inte fatta det var så länge sen man såg kände det senast. Saknar henne!!! Skulle så gärna vilja krama henne igen få säga att jag älskar henne och tacka för allt hon gett mig! Utan henne skulle jag inte vara den person jag är idag!

Dagens ljud

Hade jag kunnat hade jag börjat med att blogga om dagens ljud men det är lite svårt att skriva ner ppppppppppppttttttbb och få det att låta på samma sätt som när Liam gör det :) Men sak som är säker är att nu verkar det komma nya ljud hela tiden. Allt från de höga fallsettonerna till de mer pruppliknande ljuden eller försök till några slag bokstäver.

Filmstund för Nicke och Liam

Detta tyckte Liam var intressant, jag tänkte att Nicke skulle få sitta och titta på denna med honom hehe

http://www.youtube.com/watch?v=5coC8QSJuaQ

Öppna förskolan

Igår var vi på öppna förskolan på tegs vårdcentral. På tisdagseftermiddagar är det öppet för de minsta upp till 8 mån. Där träffades vi alla mammor som brukar träffas lite nu och då och det var riktigt trevligt. De flesta barnen var runt 4-5 månader. Jag har tidigare varit på Röbäcks öppna förskola men där är det lite äldre barn... de brukar vara närmare året.

Det komiska är att på båda ställena så är det ju först samling innan det är sångstund, därefter får man köpa fika och båda gångerna har Liam varit så slut att när jag tagit upp honom efter jag fikat har han somnat sittandes. Han har inte ens vaknat när jag tagit på honom kläderna för att åka hem :). Han som annars brukar ha så svårt att sova när han är borta och allt är så intressant men tydligen går det väldigt bra där. Kanske det är sångstunden som gör det eller alla roliga leksaker.

Potatisen har fortfarande inte blivit någon hitt men ska testa blanda med palsternacka om nån dag.

Imorgon ska jag och Liam göra våran första utflykt utan pappa. Eftersom Nicke ska till fjällen och lämnar jag, Liam och Sparky här hemma så tänkte jag dra till Övik och hälsa på lite kompisar. Det ska bli skoj!!! Och samtidigt så får jag hjälp att kunna sysselsätta båda lillen och vovven. Kommer dock inte kunna vara där hela helgen eftersom Arvid fyller år på lördag och på söndag är det ett år sedan mamma gick bort. Jag är lite orolig hur det ska gå med den långa bilresan med lillen ensam där bak och Sparky lös i bilen men det går nog bra. De brukar sköta sig och det finns ju alltid p-fickor.

Så akta er nu Öviksbor HERE I COME!!! :D

Potatis är ingen höjdare...

Och så har Liam fått ta sitt första steg in i "vuxenvärlden", han har fått börja smaka på mat. Steg ett Potatis.

Eftersom Liam senaste tiden börjat vilja ha ännu mera mat än tidigare och vaknat oftare på natten för att vilja ha mat så bestämde jag att det var dags att börja inleda lite vanlig mat i hans vardag. Nicke vilje ju självklart vara med vid detta tillfälle så fick det bli nu i helgen det skedde. 

Första måltiden blev potatis som BVC rådde till att börja med och det var med inte så särskild stor förtjusning han fick det i munnen. Han huskes bara han såg skeden hehe :D. Men men jag har ju tänkt att det skulle få ta sin tid att introducera Liam i matvärlden, det blir potatis nu i början, typ en tesked, sen ska jag blanda potatis med palsternacka tänkte jag. Har hört att det kan göra att de kan tycka det är lite godare. Jag ska inte stressa utan det får ta den tid det tar, det är ju ändå Liam som bestämmer vad han vill ha änsålänge. Jag har ju helatiden varit beredd på att helamma i 6 månader. Vad jag tror jag gjorde fel dock när jag gjorde purén är att den var nog inte tillräckligt puréig, ska testa den mera vattnig nästa gång.

RSS 2.0