Tävling- vinn prylar från Apoteket

Jag är med och tävlar för att vinna lite prylar från Apoteket.

Tävla du med på Ninas blogg!
Avslutas 4 april.

Kräkfärdig

Jag måste bara berätta, med risk för att hamna på ett ensidigt spår med tanke på tidigare inlägg, om mitt icke glamorösa liv. Varning för känsliga läsare.

Jag har världens äckligaste hund... som jag tidigare berättat om honom om hur han rullat sig i dynga och ätit hästskit, denna gång hände det här hemma...

Efter att bytt Liams väldoftande blöja (som sagt inte senap längre) idag så var det en grym stank i lägenheten... jag gick ut med soporna och tänkte usch det var en redig en som fortfarande stinker...

Tillslut upptäckte jag att det låg något under skrivbordet.... antar ni kan räkna ut vad som händer näst...

Ja där låg en blöja... öppnad... usch nu är jag kräkfärdig... måste gå och spy, kanske ni med...

Underbart bemötande

Igår var jag på hemligt uppdrag (= putsade lite på den svarta) och Liam var hos farmor som fick vara barnvakt. När jag kom tillbaka och skulle hämta honom kom jag till världens leende och utsträckta armar. Vilken känsla, jag smälte som i hetvatten. Sen när jag höll i honom kunde han inte sluta ta på mitt ansikte. Min älskade son, jag är så kär :D

Mitt barn som tonåring

Läste nyligt i tidningen Vi föräldrar om hur våra barns föräldrauppror kommer att vara. Måste bara skriva här lite vad som stod.

* Dina barn kommer naturligtvis att strunta i FRA-lagen och andra integritetsintrång.  Därimot kommer de undra över varför det finns tusentals bilder på dem på nätet. Och varför mamma och pappa kände ett så tvångsmässigt behov av att blogga om minsta bajskorv....

"Känner mig kanske lite träffad där..."

Såhär var det när du själv var barn: Dokumentationen sträcker sig till ett familjealbum. Knapphändiga rubriker och gulnade instamaticbilder berättar om "Julen -82". Rätt skönt, eller hur?

* Dina barns uppväxtmiljö präglas av tomma ytor av vitt eller ljust trä, rostfritt stål - och torrt prydnadsgräs som enda tecken på något som en gång varit vid liv. På väggen hänger en tv lika stor som ankomsttavlan på arlanda terminal 5. Barnvänligt?

Såhär var det när du själv var barn: Du kan fortfarande minnas känslan när du lät fingrarna löpa längs den skogsgröna soffans lena manchesterstruktur. Hur kompisens gillestuga hade ett golv helt täckt med fläckiga madrasser - perfekt lämpade för kuddkrig och pirriga doktorslekar. Var din barndoms inredning så murrig egentligen? Var det inte mest bara mysigt?

Vill ni läsa mera kan ni göra det i Vi föräldrar tidningen, nr: 5 2010.

Måndag igen.

Idag har jag varit ut på en långpromenad igen och rastat Sparky lite genom att kasta boll. Skönt. När jag kom hem så var jag så trött att jag önskade att jag bara kunnat lägga mig i soffan och köra en liten power nap. Dessvärre är det ju ett bara sånt så kan förverkligas i drömmar numer.

Liam är lite mera kinkig än vanligt igen tycker jag, det känns som att jag bara hinner sätta mig ner så pirar han till. Annars har jag kunnat se lite på tv på dagen, som tex lite nyheter på morgonen men eftersom alla kanaler har legat nere här idag så har jag inte kunnat se ett enda skit på tvn och ändå har jag inte fått särskilt mycket gjort. Ett allmänt missnöje verkar det vara och jag vet inte vad som är fel.

Han verkar också lite tröttare än vanligt också, kanske det är därför han är grinig för att han vill sova. Jag försöker hitta några slags rutiner men det känns som att de hela tiden rivs upp. En teori är att det kan vara några tänder pågång för han älskar när man gruggar på tandköttet och att bita på en kyld bitring.

Jag hoppas att det ger sig snart.

Som pricken över iet har denna dag också handlat nästan enbart handlat om bajs. Liam har haft en bajsdag med en massa bajsblöjor vilket annars bara är en per dag, och jag kan säga att det är ju inte längre senap om jag säger så... Sen har Sparky också haft en sådan dag så att jag inte haft tillräckligt med påsar att plocka upp allt med. Till sist så fick jag under promenaden med Sparky kämpa med att inte låta honom äta allt för mycket hästbajs. Vilket inte är det lättaste när man går på vägen där alla tränar sina hästar.

Ja nä nu har ni fått läsa nog från mig nå mera spännande än så har jag inte att skriva. Hoppas på att ha ett mera trevligt ämne att skriva om nästa gång!!! hehe

Humor

Det här tycker jag är humor. Den lille killen som kör den här bilen vill ju också ha varm bil när han ska åka iväg nu i de kyliga vintertiderna, så Bobby-caren får en egen motorvärmarplats.


Hemskt

Såg uppdrag granskning idag och blev så fruktansvärt tagen av programmet. Stackars flickor, det skär i hjärtat!

Måste ses

http://svtplay.se/v/1939668/uppdrag_granskning/del_9_av_22

Lite sömnig

Såhär går det när man är för sen med lunchen...




Äntligen har jag förstått mig på hur man gör så jag kan visa lite film:D

Promenad i den grå

Solen lös med sin frånvaro i mellanåt idag men det var ändå skönt väder ute. Jag tog en långpromenad med vagnen och Sparky och gick längs åkrarna där Sparky fick springa lös och leka med bollen. Härligt är bara förnamnet. Det enda som fattades var lite sällskap och en picknick korg så hade man kunna stanna halvvägs och fika lite... ja solen hade ju också kunnat få lysa när man liks önskar hehe.



Igår tog jag också en långpromenad, till kusinen Holly, där Holly, Elton och Liam fick leka lite medans vi mammor fikade. Inte för att de är så stora att de leker så mycket med varandra än. Elton som är två veckor äldre än Liam sitter redan själv och kravlar sig fram på golvet så vem vet det kanske inte är så långt kvar ändå, nog för att han verkar vara lite extra snabb på det mesta men det är så roligt att se när det är någon jämnårig för man fattar inte själv hur fort det går och snabbt de utvecklas. Nu tycker jag nästan att man märker något nytt varje dag. Liam har de senaste dagarna börjat studera alla leksakerna lite mera och vrider och väder och tittar sen har han även börjat med ett nytt ljud som jag tänkte lägga in här på bloggen men jag får inte videon till att vara rätt väg så jag vill inte lägga in den förrän jag fixat det.

Vi har fått besked också att Liam kommer att få opereras i Umeå ändå. Det var ju snack om Uppsala men kirurgen som brukar komma därifrån och operera här i Umeå har sagt att han ska kunna fixa det på plats då det låter bra.

Imorgon tänkte jag ta och åka till sjukan och kolla på Alma och Eila. Då kommer man få en verklighetsuppfattning igen om hur mycket Liam egentligen har växt senaste halvåret.

Liam har fått börjat med välling också. Första dagen var han inte så förtjust men redan andra dagen gick det lite bättre. Han får bara en deciliter och sen ammar jag honom men tänkte att jag skulle börja vänja in det lite iallafall så det blir lättare sedan när man vill sluta amma. Märker redan att det är sämre med mat i tissarna, efter ett tag skriker han och vill byta tutte.

Nä dax att göra någon nytta, =sätta sig till rätta i soffan, snart börjar ju Ghost Whisperer ;) Haha

Moster x2

I går klockan 6.00 kom de små liven och jag blev moster x2 eller x3 kanske man kan säga eftersom jag redan var moster till en sedan innan.

Klockan ca ett på natten ringde syrran eftersom vattnet gått och ville att vi skulle komma och ta hand om Arvid medans de åkte in. Inom 45 min var vi på plats och de kunde åka iväg till BB. Innan jag fått både Liam och Arvid, som vaknat när mamma och pappa for, att sova så var klockan säkert halv fyra. Sen vid 6 vaknade Liam igen och jag fick lov att amma honom och vi somnade om till 8.

Morgonen var lite rörig med en tvååring och en 6månaders att ha hand om. Som tur var funkar Bilarfilmen i alla lägen. Liam har börjat intresserat sig så mycket i vad Arvid gör, han vill leka med Arvids saker och ta på honom och han skrattar när Arvid busar. Liam har även börjat rulla över på mage flera gånger och har jättesvårt att komma till ro eftersom det hela tiden händer så mycket roliga saker.

Ja det är inte det lättaste att ha två barn måste jag säga. Helst när man inte har några rutiner på nån av dem. Har ju inte riktigt hunnit sätta mig in i Arvids rutiner.

Det blev iallafall två små söta flickor, Alma och Ejla ca 2512g resp. 2562g. 47,5cm lång resp. ca 46 lång. De får ligga på Barn 4 ett tag eftersom de kom lite tidigare än tänkt men får nog komma hem om ca en vecka tills dess ska jag väl vara lite barnvakt på dagen så pappa får åka och hälsa på de små. Jag hoppas på att snart få komma och hälsa på dem.


Amningshjärna

Jag säger ju bara en sak att så länge man har amningshjärna ska man inte laga mat. Idag skulle jag vara duktig och göra egen smakpotion till Liam men potatis och palsternacka som han gillar så. Jag skalar potatisen och palsternackan och lägger dem i en kastrull med vatten och sätter på plattan för att koka dem i ca 20 min. När jag sedan börjar känna en skum lukt i lägenheten kommer jag på att jag glömt att kolla till det hela och potatisen mm står och torrkokar och har bränt fast. Resten av dagen har det varit en fruktansvärd stank här hemma och jag fick lov att utrymma hemmet ett tag för att Liam skulle få lite friskluft, stackarn kan ju inte må bra av den lukten. Var nästan rädd ett tag att grannarna skulle ringa brandkåren men som tur var så gjorde de inte det.
Vem lyckas med detta förutom jag, när ska jag bannlysas från spisen.

Tappa inte kontrollen

I en bok, "Växa och upptäcka världen", jag läser om barnens olika fraser står det i en inramad textruta om denna 6 mån ålder "Kom ihåg att det inte är onormalt eller farligt att känna sig arg eller frusterad, men att man inte får låta dessa känslor ta över. Försök få hjälp långt innan du tappar kontrollen." Det passar ganska bra in just nu faktiskt.

Har insett att det är mest hemma Liam är gnällig, var på öppna förskolan idag och där är han som ett ljus :) Kanske det är så att jag är lite lugnare också och så har han väl mer att roa sig med där. Hemma blir det väl lätt tråkigt.

Ska väl poängtera att jag insett att jag ändå har det ganska bra men ibland måste man ju bara så klaga lite... helst när man är trött, inte får sova och känner sig lätt irriterad.

På språng

6 mån

Nytt för dagen

Min lilla grinpelle har fått lite nya färdigheter. Började precis idag försöka sig på att säga bbuuu. Han har även kommit på hur man gör för att förflytta sig med gåstolen så ikvällen går han runt i vardagsrummet och säger bbuuuu, ppuu så saliven rinner i floder :) bäst att passa sig så man inte halkar.

Bara nån list kvar

Nu är det alldelens strax klart vårat badrum. Bara några lister och handduksvärmaren. Elen blev klar igår och jag måste säga att jag är riktigt nöjd. Med kristallkronan och lite värmeljus får man nästan lite spakänsla där inne. Synd det är så litet annars hade det bara fattats ett bubbelbadkar.

Nu är gåstolen framme

... och det är väldigt poppis!

Liam i gåstol 5,5 mån

Var ska all snö ta vägen??



Jag tror på översvämmning till våren.

Härligt med mammaledighet

I sånt fint väder som var i fredags är man inte ledsen att man är mammaledig :D snacka om att jag ska jobba på brännan till sommaren.


Busig



Hade Liam varit äldre hade man kunna tro att han varit lite busig men sanningen är att det är mamma som har varit framme. Insåg inte att jag glömde riva av papperet när jag skulle torka lillen runt munnen förrän jag dragit runt det runt lägenheten.

6 månaders gnäll

Jag har tidigare läst någonstans att vid 6 månaders ålder kan de bli lite mera gnälliga och mammiga än vanligt. Nu verkar det lurt att det är något sånt på gång. Liam brukar annars sova ganska bra på natten och inte vilja äta förrän frammåt 6 tiden på morgonen men nu är allt upp och ner än en gång. Det är ju sant så som de säger när man väl fått in någon slags rutin ska man inte vara så säker på att den blir så långvarig.

Sedan ett par veckor tillbaka så har Liam vaknat och vela ha mat redan vid 3-4 på natten och sedan somnat om vill ca 7-8 så därför började jag ju med smakpotioner för att börja introducera lite mat. Nu sedan ett par dagar tillbaka har han börjat vakna ännu mera på natten och vela ha mat. Först vid ca 3 sen vid ca 5 och så vidare med ca två timmars mellanrum. Nu med två dagars försök med att ha flyttat grötmålet till kvällen och fortsätta med smakpotioner till lunch är det kanske lite för tidigt att göra någon bedömning men änsålänge har det inte varit någon skillnad mer än jag kanske tycker om möjligt att han blivit ännu grinigare. Han var mer grinig i natt, grinig när han ska få mat... han har börjat lära sig vad som är på gång när jag håller på göra iordning smakpotioner och gröt.., grinig när han ska ammas och när han ska sova. Jag hoppas och har ännu inte gett upp hoppet att inatt kanske man ska få sova lite längre.

Idag har det hänt massor. Vi har fått toa och dusch (dock ingen el) och Liam har börjat kämpa med vändningsförsök igen. Från rygg till mage. Han är SÅÅ duktig.

Nä nu ska jag ta och inviga duschen :D Jag är GLAD :D


Stackars liten

Vaccinationen har gjort sig påminnd ikväll, Liam har skrikit och gråtit omvartannat hela kvällen. Gav honom en alvedon vilket verkade hjälpa tillslut och nu sover han äntligen sött.

Andra vaccinationssprutan och läkarbesök

Och så har lilleman fått andra vaccinationssprutan. Stackars liten han skrek som aldrig förr, hoppas bara nu att han slipper så större påverkan senare idag. Förra gången fick han ju feber.

Läkaren gjorde en undersökning och allt såg bra ut, vägde ca 7,5kg och var 66,5cm lång. Passade på att fråga lite om smakpotioner och kom fram till att jag ska ge honom gröt på kvällarna nu för att han ska få i sig lite mer inför natten eftersom han börjat vilja äta fler gånger under natten, han kanske står bättre på det tänkte jag. Sen ska jag köra vidare med smakpotioner på lunchen, börja testa lite bär och frukt och sen gå vidare till fisk och kött. Han ska även få börja testa lite vatten för han börjar bli så väldigt intresserad av det. Han höll på ta mitt glas igår och vill dricka själv.

Annars är det inte så mycke som händer. Vi lever fortfarande i kaoset utan toa och dusch så det blir ett evigt flängande, nu ska han komma imorgon och färdigställa det hela så jag har höga förhoppningar om att få duscha i min egen dusch till helgen och framförallt få kissa på sin egen toalett och kanske inte behöva gå med skorna inne utan få städa upp och göra snyggt här hemma och börja leva vanligt liv för som det är nu är det inge skoj att göra någonting hemma, inte mat inte pyssel vill inte ens vara hemma längre. Är för rädd att bli kissnödig!!

RSS 2.0