Mitt barn som tonåring

Läste nyligt i tidningen Vi föräldrar om hur våra barns föräldrauppror kommer att vara. Måste bara skriva här lite vad som stod.

* Dina barn kommer naturligtvis att strunta i FRA-lagen och andra integritetsintrång.  Därimot kommer de undra över varför det finns tusentals bilder på dem på nätet. Och varför mamma och pappa kände ett så tvångsmässigt behov av att blogga om minsta bajskorv....

"Känner mig kanske lite träffad där..."

Såhär var det när du själv var barn: Dokumentationen sträcker sig till ett familjealbum. Knapphändiga rubriker och gulnade instamaticbilder berättar om "Julen -82". Rätt skönt, eller hur?

* Dina barns uppväxtmiljö präglas av tomma ytor av vitt eller ljust trä, rostfritt stål - och torrt prydnadsgräs som enda tecken på något som en gång varit vid liv. På väggen hänger en tv lika stor som ankomsttavlan på arlanda terminal 5. Barnvänligt?

Såhär var det när du själv var barn: Du kan fortfarande minnas känslan när du lät fingrarna löpa längs den skogsgröna soffans lena manchesterstruktur. Hur kompisens gillestuga hade ett golv helt täckt med fläckiga madrasser - perfekt lämpade för kuddkrig och pirriga doktorslekar. Var din barndoms inredning så murrig egentligen? Var det inte mest bara mysigt?

Vill ni läsa mera kan ni göra det i Vi föräldrar tidningen, nr: 5 2010.

Kommentarer
Postat av: Cattis

Hahaha.. Så sant!

2010-03-30 @ 16:00:31
URL: http://caxxis.blogg.se/
Postat av: Jenny

Så klockrent...sjukt egentligen när man tänker efter :)

2010-03-30 @ 20:14:38
URL: http://jenny-vikstrom.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0