Shopping i värmen

Idag har jag varit på stan... åhh vilket härligt väder!!!! Tog på mig leggings och klänning men upptäckte att vanliga leggings inte var så sköna att ha på sig längre. De hurrade ner för magen och hamnade som en korv under, sen åkte de ner längs benen också så jag fick sånt där häng som man hade på kalasbyxorna när man var liten :(. inte skönt. Så då var det bara att shoppa nya. Köpte mammaleggings och en mammakofta på hm samt en tunika på lilla mirklet. Jag som hela tiden kört på det här att nu när det är sommar så behöver jag inte några mamma kläder jag ha mina vanliga tuniker och tights men se så fel jag hade!!! Men nu är man ju lite shoppinggalen så man köper väl en hel del onödigt också.

När jag kom hem sen så kände jag mig jätte less så jag la mig på soffan och studerade min mage litegrann. Och vips så rörde det sig :) så kul. Nu har jag börjat se de små sparkarna också. Nästan så man blir rädd när det poffar till när man inte är beredd hehe.


Nya kläder

Shopping av gravidjeans. Har egentligen bara tänkt gå i massa tunikor och leggings i sommar men kände att ett par jeans måste jag ha. Så det blev shopping på Lilla miraklet, mama-liciousjeans (stretch såklart) ca 250:- och en gravidbola :).

Bild på mina första (och förmodligen enda) gravidjeans. Vilken pose va:)

minaförsta gravidjeans

Barnmorskebesök

Idag var det barnmorskan som gällde igen. Gått upp ännu mera i vikt har jag gjort... inte långt kvar till 10kg :(. Jag hade lågt blodtryck, vilket inte var ovanligt i detta stadie i graviditeten, blodsockret var bra men inte blodvärdet. Jag hade HB på 107, vilket ledde till att jag förutom mina två järntabletter måste komplettera med blutsaft :( och c-vitamin. Har känt mig piggare än vanligt (i jämförelse med tidigare i graviditeten) ända fram till igår då jag stupade ner i soffan för att sova direkt efter maten. Idag har jag också varit ruskigt trött, hållit på att somna mitt under arbetet... blev räddad av fikarasten.

Bebben verkar må bra hade hjärtljud där mellan 140-150 fast låg mest där vid 146-148. Sen mätte barnmorskan magen och fick det till 23 cm tror jag det var... hon sa att enligt det diagrammet så är jag längre gången än vad UL säger men men det återstår ju att se. Inte länge kvar till nästa Ultraljud nu, 17/6, det är ju bara 3 v får se vad de säger då.

Det som är svårt just nu är ju att bestämma sig för från vilken dag man ska börja ta ut föräldraledigten, dags att snart börja söka om det. Jag tänkte ju ta det från beräknat och sen ta semester två veckor innan men nu känns det som att det är så osäkert datum att jag varken vet ut eller in. Jag vill ju inte ta förtidig ledighet så jag måste ta ut massa föräldradagar änfast barnet inte hunnit födas än men jag vill heller inte precis ha börjat ta ut semestern och sen föda. Önskar ju att man fick vila upp sig och samla sig lite innan. Sen vet man ju aldrig hur man mår där i slutet heller fast det går nog alltid att flytta ledigheten lite när det närmar sig om man inte mår så bra. Ja, hur gör man... och så ska man ju bestämma hur länge också... nog för att det är ju på ett ungefär men ändå. Som det ser ut nu så kommer jag nog inte få vara hemma längre än 9 månader om jag ens får det... Nicke vill också vara hemma, så det blir att börja fila på argumenten inför den diskutionen.

Imorgon är det husvisning som sagt. Vi ska titta på ett hus på Tomtebo...


Städmaraton i helgen

I helgen har det inte varit många lugna stunder änfast gubben varit borta. Hela fredagen var jag hos arbetskompisen Anna som bjöd på godmaten, Älggryta. Jag är inte så förtjust i vilt men denna gryta var MYCKETGOD! Sen idag hörde jag att det tydligen var väldigt bra att äta älgkött när man är gravid... vilken tur att jag har gjort det nu då för engångsskull haha. Resten av dagen var i sångens tecken då vi körde singstar, om inte bebben hört min ljuva pipa hittentills så är jag säker på att den gjort det nu haha.

Lördagen och söndagen bestod sedan av städning i allra högsta grad. Jag har tvättat alla fönster, dammat, torkat fixat och donat och varit allmänt duktig. Fick dock ont i nedre delen av ryggen när jag dammsugade men med tanke på att det var sista rycket på söndagen jag gjorde det så är det kanske inte så konstigt.

Nu är det ny vecka som kommer innehålla endel kuligheter :) Barnmorskan på onsdag, husvisning på torsdag och Nordicrock i helgen.

Livet leker :)


Långhelg

Nu är det äntligen onsdag och redan helg :) är det inte fantastiskt!!!!!

Igår var det blodomloppet. Jag gick 5km rundan med Jenny och Teodor som tog drygt 1timme och kvart, tokfort med andra ord hahaha. Nä skämt och sido det var så mycke folk och eftersom vi var ganska sena så stod vi nästan sist vilket gjorde att vi fick smyga fram första kilometrarna. Sen hade ju jag Sparky och Jenny barnvagnen så vi var inte så smidiga på att grypa förbi och trängas. Men vem har bråttom picknicken fick vi ju tillslut ändå :)... och en medalj, vad man nu ska ha den till, sen vann jag en cykelhjälm också... ledsen att säga det men är rädd att den mest kommer att ligga och samla damm. Cyklar ju ändå så sällan. Änfast jag nog tror man borde ha cykelhjälm i den här stan, de cyklar ju som galningar, det är ju bara tur att man inte lyckas köra på någon än.
 
I helgen ska jag försöka sticka klart mina sockor också, eftersom man ändå är ensam i helgen så kan man ju passa på att göra sådant som man behöver lite mera konsentration på. Längtar ju tills jag får börjar med själva dressen till lillen så man får lite utmaning. Har ingen aning hur man gör men det borde ju visa sig efter ett tag, får väl riva upp ett par gånger.

Jag måste också tacka för alla kommentarer. Det är kul att ni lämnar ett litet meddelande att ni varit här :)

Äntligen har v20 passerat

Ja då har jag äntligen kommit förbi v20 och över på andra halvan av tiden. Känns riktigt skönt. Nu börjar allt det roliga... och jobbiga. Få en go rund mage och känna mera liv och rörelse men också känna sig tung och klumpig kan jag tänka, men det får jag gruva mig över sen.

Helgen har varit bra, givetvis tung men vi har börjat få undan nästan allt nu och snart är det bara flyttstäd kvar samt försäljning. Hoppas vi får huset sålt fort så man slipper oroa sig för det något mera och sedan inrikta sig på loppis i sommar och tomten i Utås med allt vad det innebär. Det blir nog tungt att greja där också eftersom det är mycket grejor men därimot har jag inte så mycket minnen där.

Magen mår bra. Verkar växa som den ska nu, tycker det verkar hända något varje vecka nu. Mår inte heller dåligt eller något sånt så det lutar nog lite mera åt det håll som vissa kallar den bästa perioden då man glänser. Är dock lite osäker på mina ben... tror det börjar bli dax med stödstrumpor... Kul såhär mot sommaren, som tur var finns det sommarvarianter :)

Sätter in en ny bild på maggen.
magbild

Trött

Oj vad trött jag är! Kände mig ganska pigg i början av veckan och tänkte att nu verkar min trötthet ha vänt, men inte. På tisdag  var jag lite tröttare men tog mig ändå ut på jogging tur, vilket gick ganska bra ändå... berättar mer snart. Igår var det krattning som gällde, det är städvecka på gården och eftersom jag är borta på lördag då det är den stora städdagen så måste jag dra mitt strå till stacken och kratta nu iveckan i stället. Sen idag på jobbet var det avdelningsmöte och bara 10 min in i mötet kände jag oj detta kommer jag inte klara. Jag var så trött, kämpade verkligen med att hålla mina ögon öppna, hoppas inte chefen såg hur pass nära det var att jag somnade, om jag inte gjorde det en sväng det vet jag inte. Så när jag kom hem la jag mig på soffan för att vila lite innan jag skulle ta hand om allt här hemma och så somnade jag. Vaknade 20:30, suck. Så då hann jag inget ikväll heller. Hur tusan ska man hinna göra något här hemma, det kommer ju snart vara grejor överallt om jag inte hinner städa bort något. Blev lite ledsen över att jag sovit så länge så jag fick lov att sätta mig här istället, lugna mitt humör lite och vakna till för att kunna återgå lite till sysslorna innan det är natten.

Jogging. Ja det gick ju faktiskt riktigt bra att jogga. Jag hade ju pulsklockan så jag skulle kunna ha koll på mig. Nackdelen var bara att jag tog elljusspåret... och jag som ser syner hela tiden är ju livrädd och tror jag kommer lyckas möta en älg, björn, varg eller liknade, kanske tillochmed ett monster hehe. Detta gjorde att jag hade en puls på 180 bara av att vistas i skogen och jag fick gå stora delar av banan. Mitt mål var ju att inte gå över 160 men det misslyckades jag med men tro mig det är inte så att jag är ute och tokkutar!!! Mer att jag joggar på i smygfart bara för att det är ju härligt att jogga... och nu är det ju inte längre några långa sträckor utan bara lite små korta intervaller. Jag tänkte sen testa power walk med stavar. Tror inte det fungerar lite bra eftersom jag går så sakta i vanliga fall att jag kan inte det här med att gå fort, då blir det att jag börjar jogga eller stannar men försöka kan man ju alltid!
Jag hade ju med mig Sparky också. Han är ju så söt. Efter jag börjat jogga så stannade Sparky för att göra sina behov, då släppte jag bara kopplet som jag brukar göra för att inte behöva stanna utan istället får han springa i kapp när han är klar. Efter ett tag upptäckte jag att Sparky inte kom och vände mig om och där satt Sparky kvar på samma ställe som jag lämnat honom på med den lilla ledsna looken som sa "varför lämnade du mig här? Får jag inte följa med?". Jag kunde inte annat än att skratta sen fick jag springa tillbaka för att hämta honom.

I helgen blir det fullt upp! Det är dax för en ny rond i Husum för att tömma mammas hus. Man kan ju bara hoppas att vi blir någorlunda kvar denna gång och att vi snart får sätta ut huset till försäljning. Än hur trist det känns att sälja sitt barndomshem så känner jag att jag vill göra precis som med ett plåster, riva bort det fort sen går smärtan över ganska snabbt. Kommer kännas trist att inte få vara där i sommar, ligga där på baksidan och sola. Det är ju inte semester utan att åka ner till Husum och bo där typ en vecka. I sommar blir det nog att vi bor hos brorsan ett par dagar istället och försöka behålla "traditionen" ändå.


Ännu ett ultraljud

Idag fick jag ett samtal ifrån specialistmödravården. De sa att de hade funderat lite över mitt ultraljud och att när man blivit framflyttad så brukar de erbjuda att man får komma tillbaka på ett till ul. Hon sa att eftersom vi hade funderat över hur datumet kunde bli framflyttat så mycket erbjuder de oss en till tid. Så jag fick en tid 17/6 då jag är i v.25 eftersom då kunde man tydligen få en vikt på barnet, undra hur..., och se att barnet växer som den ska. Snacka om förvånad jag blev när de ringde! Jag tyckte själv när jag var där att de verkade lite stressade och lite ointresserad mer som att allt går på rutin och sen ringer de och erbjuder det här det tycker jag var snällt, vilken service! Vad skönt säger jag bara, att de ändå tänker på ens oro och försöker lugna den. Nicke tycker dock mer att det är jobbigt för att han känner sig mer orolig över att vi måste dit igen och tror det är något de inte säger.

Nä nu ska jag ut och testa på att jobba tänkte jag. Hoppas på att jag inte ska tycka att det känns allt för obehagligt men det blir en lugn lunk i elljusspåret med Sparky som draghjälpmedel :) och pulsklockan på.


Ny förlossningsuträknare

Tänkte att jag skulle lägga in en ny förlossningsuträknare med de mera gällande datumen.

I dag är du 19 veckor og 1 dagar gravid.

Befruktningen ägde rum omkring:                                           10. januari 2008
Hjärtat börjar att slå:                                                                   4. februari 2009
Embryot rör sig:                                                                           28. februari 2009
Embryoperioden är slut, nu bär du på ett foster:                  7. mars 2009
Alla inre organ är färdigbildade:                                              7. mars 2009
Risken för missfall avtar:                                                          21. mars 2009
Illamåendet avtar för de flesta:                                                 28. mars 2009
Könsorganen börjar bli tydliga(inte på ultraljud):                 4. april 2009
Fostret sväljer och kissar:                                                         18. april 2009
Ungefärlig tid för ultraljud:                                                         25. april 2009
Du kan känna fostrets rörelser:                                               2. maj 2009
Fostret börjar få regelbundet sovmönster:                           16. maj 2009
Fostret börjar att höra:                                                               6. juni 2009
Nio av tio barn överlever om de föds nu:                                4. juli 2009
Många foster lägger sig med huvudet nedåt:                       8. augusti 2009
Beräknat förlossningsdatum:                                                  3. oktober 2009

Detta kan du räkna ut på http://www.babyvarlden.se

Barnvisor

Nu har jag läst att man kan börja sjunga för barnet eftersom den har börjat höra ljud utifrån. Detta gav mig en tanke att testa sjunga lite sånger från när man var liten då jag det slog mig att jag kan inte mer än första raden på alla sånger resten har fallit i glömska. Så jag tänkte att detta måste jag ju fixa till barnet kommer. Taskigt att inte kunna en enda vaggvisa. Ja "Bä bä vita lamm" kan jag eftersom den har jag sjungit för Arvid, syrrans son, när jag varit barnvakt men det blir lite trist att bara köra en visa hela tiden. Nu har jag googlat lite och hittat några av dem jag komihåg att mamma sjungit för mig. Nästan så man blir lite tårögd när man sjunger dem nu och alla minnen kommer tillbaka. Mamma jag saknar dig!!!

Byssan lull


Byssan lull, koka kittelen full,
där kommer tre vandringsmän på vägen. (2 ggr)
Den ena han är så halt,
den andra han är så blind,
och den tredje har så trasiga kläder.

Byssan lull, koka kittelen full,
på himmelen vandra tre stjärnor. (2 ggr)
Den ene är så vit,
den andra är så röd,
den tredje är månen den gula.

Byssan lull, koka kittelen full,
där blåser tre vindar på haven. (2 ggr)
På Stora Ocean,
på Lilla Skagerack,
och långt, långt upp i Bottniska viken.

Byssan lull, koka kittelen full,
där segla tre skutor på vågen. (2 ggr)
Den första är en bark,
den andra är en brigg,
den tredje har så trasiga segel.

Byssan lull, koka kittelen full,
sjökistan har trenne figurer. (2 ggr)
Den första är vår tro,
den andra är vårt hopp,
den tredje är kärleken den röda.


Trollmors vaggvisa


När trollmor har lagt sina elva små troll,
och bundit dom fast i svansen.
Då sjunger hon sakta för elva små trollen,
de vackraste ord hon känner.

Ho aj aj aj aj buff,
ho aj aj aj aj buff,
ho aj aj aj aj buff buff buff,
ho aj aj aj aj buff.


Tryggare kan ingen vara


Tryggare kan ingen vara,
än guds lilla barnaskara,
stjärnan ej på himlafästet,
fågeln ej i kända nästet.

Herren sina trogna vårdar,
uti Sions helga gårdar,
över dem han sig förbarmar,
bär dem uppå fadersarmar.

Ingen nöd och ingen lycka,
skall utur hans hand dem rycka.
Han, vår vän för andra vänner,
sina barns bekymmer känner.

Gläd dig då, du lilla skara,
Jakobs gud skall dig bevara.
För hans vilja måste alla,
fiender till jorden falla.

Vad han tar och vad han giver,
samme fader han dock bliver,
och hans mål är blott det ena,
barnens sanna väl allena.

Dessa tre är dem som jag minns mest att mamma sjöng, så det är dessa jag har som mål att kunna utantill tills bebben kommer. Hittade dem och många fler på http://www.barnvisor.net/. Och sen måste jag också lära mig "Gud som haver" för den läste alltid mamma för mig också när jag var liten.

Gud som haver barnen kär

Gud som haver barnen kär,
se till mig som liten är.
Vart jag mig i världen vänder
står min lycka i Guds händer.
Lyckan kommer, lyckan går,
du förbliver, Fader vår.

Är det bara jag som verkar bli väldigt nostalgisk när jag tänker på vad jag vill göra för min bebis. Jag känner hela tiden att barndomsminnerna poppar upp. Jag vill att mitt barn ska få uppleva samma saker och få känna samma trygghet som jag gjorde!

Första bilden på bebben

Nu har jag äntligen fått min bild... ja eller 5 stycken och fått och fått, fått KÖPA hehe. Men det kvittar jag är så glad för att ha fått sett den lille ännu en gång :). Datumet blev framflyttat än en gång dock, nu sa de att det skulle bli den 3 okt så jag är alltså då 18+6 idag. Nu känns det verkligen som jag varit i v 20 i en evighet, från att "ha varit" i v20 innan första ul till att vänta in på att komma dit igen, suck. Det står ju still och händer ingenting. Vill ju komma över den där gränsen och komma in i sista halvan av graviditeten. Men men man får ju bara glad att allt såg bra ut och den verkar vara frisk och så. Det är ju så mäktigt, tänk vad mycket man kan se av lillen där inne, hjärtat, navelsträngen, fötterna, urinblåsen och hornhinnan i ögonen mm. Och som jag sagt tidigare lika bra att ställa in sig på att vänta länge på bebisen, destå större chans att den kommer tidigare än vad man trott. :)

Lägger in lite bilder på lille krabaten :)
Liten profilbild                                profilbilder                                      Profilbilder

Här ser man lite mera av benet, foten och handen.
Här ser man benet lite tydligare.

Bebbens fot :) man kan nästan räkna tårna
Fotavtrycket

Det blev inte att titta på könet denna gång heller, Nicke sa blank nej. Kanske det är bra, kommer säkert tacka honom sen jag är bara nyfiken och det kan vara nyttigt att man inte får veta allt. :) Det blir ju som sagt lite extra spänning nu :)
Nicke tyckte dock att han såg en pung hehe... kan det ha varit så... spänningen är olidlig haha.

Ikväll blir det grillning och hockey men chips och dricka medans de andra ölar... jag är då inte ett dugg avis, änfast det såg lite mysigt ut när man gick på stan idag och såg folk sitta på uteserveringarna.


Magen växer

Ja ständigt denna mage hehe.

Nya magbilden
Hmm lite större va??
Hmm nu börjar det nog bli lite mage...... eller är det alla hamburgare och mjukglassar som gör sig påmind??? hehe

Det börjar närma sig ultraljudet igen det känner jag, Ständigt denna oro... Försöker lugna mig med de mystiska rörelserna i magen men tydligen kan denna oro ändå krypa sig på. Längtar till jag har min lilla bild som jag förhoppningsvis får denna gång och kan gå och titta på varje dag för att påminna mig själv om vad som är där inne.

Det är som min syster och jag pratade om, först går man och väntar på v12 och tänker "bara v12 är gjord kan jag vara lite lugnare" sen när man är där säger man "bara man får lyssna på hjärtljudet" sen "bara jag sett ultraljudet" och sen är det "bara det går över v23 för då överlever ju många barn" sen "ja men v30 då känns det ju lugnt för då känns det ju som chanserna att klara sig är ganska höga" sen fortsätter det så... och när barnet är här så kommer "oj tänk om barnet får något i halsen" och bla bla bla... och som Nicke säger "om det är en tjej så ska vi låsa in henne tills hon är 18 så hon inte får träffa en massa killar" haha. Så nä jag kommer nog inte bli fri denna oro, men förhoppningsvis kan jag lära mig tygla den.

Idag var jag på apoteket och köpte stödstrumpor (måste ha i nödfall änfast jag inte har problem nu), järntabletter och vitaminer för 450spänn huvva!!! Att de ska vara så dyrt!!! Iallafall vitaminerna som gick på 200:- för en packe, hutlöst och allt kan man få i sig genom frukt och dyligt men ändå är jag så lurad att jag inte kan undvika att köpa dem. Hehe ja vad säger man det här är väl bara början, gu vad jag kommer shoppa mycket onödigt när jag väl börjar handla till barnet. Alla aparater och sådant som finns för att övervaka och omöjliggöra barnet från att göra sig illa etc. Nä det får jag då verkligen se till att jag inte hamnar där... har en viss känsla av att Nicke också kommer hinna stoppa mig innan :)

Kul att så många har hört av sig!!! Det är alltid kul att se att det är någon som läser bloggen... nu måste jag ju bara se till att jag kommer kunna fortsätta skriva i den. :D

Tillbaka i stan.

Nu är man äntligen hemma igen. Efter en hel långhelg med en massa städande, rensande, resande hit och dit.

Först var vi i Skellefteå och firade valborg. Det var riktigt trevligt! Vi var tre par, samma tre par som firade valborg (och halloween) tillsammans förra året, det komiska var att detta år väntar alla tre tillökning :). Ena paret i juli, vi i september och de tredje i oktober. Passade ju väldigt bra för då var alla på samma nivå, man behövde inte sitta där själv och vara nykter och grabbarna tog det lugnare än vanligt... ja om man tänker på förra årets halloween så kunde de ju ändå vara ganska redlös för att vara lugnare denna gång... haha.

Sen på fredagen var det bara att sätta sig i bilen igen, efter en efterlängtad mjukglass :), och åka de dryga 20 milen till Husum. Där vi efter en god grillmiddag tog en lugn kväll inför den tunga helgen med att rensa mammas hus.
Vi har ändå hunnit en hel del i helgen, änfast det blir många pauser med grejor man hittar och minns tillbaka med. Vinden och källaren är väl i stort sätt klar men det är fortfarande kvar mycket i huset. Alla skåpar och lådor samt en massa grejor och vi ställt fram och ska rensa så det blir en helg till i huset. Vi har då hittat mycket som ska till loppisen vi tänkt ha i sommar. Det tror jag blir en jättebra loppis, längtar faktiskt lite tills vi ska ha den.

Mer om helgen. Måste säga att det rört sig ganska mycket i magen i helgen. Så fort jag satt mig ner på kvällen efter en hel dags arbete börjar lilla krabaten att röra sig för fullt. Är mer och mer säker på att det är sparkar jag känner, det är så härligt och läckert :). I´m so happy!!!

RSS 2.0