Barnvagn införskaffad!

Nu har vi handlat barnvagn. Det gick tokfort, inga krussiduller hehe.
Vi gick in på Babyproffsen och visste vad vi ville ha. Bad om hjälp så vi kunde beställa men insåg att det skulle bli tajt att få den pga Emmaljunga hade stängt till 4 aug och då sa de att det skulle bli rörigt i ett par veckor efter och sen var det 2 mån lev tid... Vilket är ganska så tajt för oss. Så vi frågade om de hade någon på lager och de hade en svart så vi slog till direkt. Orkade inte bry mig om att det inte var 2010-modellen. Vem tusan bryr sig om det? Den var ju ändå ett par hundra dyrare plus att det var väldigt osäkert om när den skulle komma. Så nu står våran fina vagn och väntar på att bebben ska komma och vi kan tänka på annat :D.

Emmaljunga City Cross.

Införskaffad 2009-07-23

Skönt med ledighet!

JA det är verkligen skönt med ledighet! Man behöver inte boka upp någonting utan man tar bara dagen som den kommer. Igår tänkte vi åka till stugan igen men det blev istället att vi gjorde klart vår tv-bänk för att sedan stanna hemma och ta det lugnt. Idag blir det nog stugan därimot, måste bara packa och göra lite praktiska saker först.

Jag känner mig grymt anfådd hela tiden. När jag går promenad, när jag sitter och när jag ligger. Det enda som verkar funka är att ligga framstupa sidoläge. Detta tycker jag ändå är lite konstigt för att tycker inte min mage sitter så högt att borde trycka på lungorna, men man vet väl inte riktigt hur det ser ut där inne heller. Sen är jag också tät i näsan, kan inte andas där igenom heller så det gör ju sitt. Känner att det är grymt jobbigt att inte hitta någon bekväm ställning och dessvärre så är det här väl bara början. Men men jag ska inte klaga, jag har inte haft så ont eller haft så mycket problem änsålänge som sagt så det är bara att härda ut. Inte mycke annat att göra åt saken. Den som väntar på något gott kan gott stå ut med lite under tiden. Tänk snart bara 10 veckor kvar.

Semester och barnvagnssökande

Ja nu äntligen är det semester :D, kan det bli bättre. Tre veckor är att vänta fullt med en massa sova, njuta, lata sig och möjligtvis lite nytta.

Igår började jag lite smått med semester genom att ta ut en ledigdag från jobbet och gick på stan istället med Linda och Vilmer. Skönt med en liten slapp dag på stan! Sen på kvällen var jag på Rex uteservering och åt middag. Jag har alltid sett uteservering som tecken på semester så därför bestämmde jag ganska tidigt att det var så jag ville starta min semester iår.

Idag var det barnvagnar som jag var ute efter så vi åkte till Babyproffsen för att kolla vad det var vi ville ha och vi fastnade faktiskt för Emmaljungas City Cross. Nu är det bara att försöka hitta en begagnad sådan... änfast man blev LITE sugen på att köpa en ny när man var och kollade :O Det är ju så mycket lättare. På blocket finns det inte så många och framförallt inte svarta :( Men men jag ska försöka leta vidare, måste bestämma mig i veckan eftersom OM man skulle köpa en ny så är det ju 2 mån leverans tid...

V 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.


Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter födeln, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.


Ännu ett barnmorskebesök

Idag var det dax för barnmorskan igen. Det var inget nytt där gjorde allt som vanligt förutom att det blev stick i armen denna gång istället för fingret.
Järnvärdet var på 111Hb vilket är lite sämre än förra gången men de sa att det skulle bli bättre efter v.30 någongång för att då behövde bebben väl inget mera eller något sånt liknande som har med blodet att göra.
Vikt... hm ja jag väger mera... känns inte så bra att ställa sig på vågen nu förtiden. .Bebbe vikt plus att det är sommar. Blodtrycket var bra, eller inte först men tydligen var det för att jag inte kunde hålla truten medans barnmorskan mätte det så det steg åt höjden men sen blev det bättre.
Bebbens hjärtljud var på 148 vilket det verkar vara nästan varje gång jag är där.
Magen följde kurvan det stod 27 på måttbandet som de mäter med. Vet inte om det är i cm eller vad det är.
Sen hände det väl inte så mycket mera hos barnmorskan mer än att jag skulle ta mig därifrån... hatar att inte ha en egen bil att köra. Jag fick snällt gå tillbaka till stan och vänta in Nicke. Orkade verkligen inte gå hem eftersom jag hade gått så mycket idag så jag hade väldigt ont i mina fötter, samt att jag fick massa sammandragningar så jag bara ville sätta mig. Men jag hittade en fin liten parkbänk jag kunde sitta på och läsa min bok.

Annars måste jag säga att bebben rör sig mer och mer. Eller jag känner alla rörelser kraftigare iallafall. Ibland kan man känna huvudet, ryggen, en hand eller en fot som verkar sträcka ut sig så mycket att det nästan känns som den håller på att komma ut. Sen verkar den inte gilla när jag sitter stilla för i måndags när jag inte hade så mycket att göra på jobbet så jag nästan bara satt hela dagen och sedan kom hem och var allmänt slö levde den rövare där inne. Men idag när jag rört mig hela tiden nästan så är det så lugnt så lugnt. Känner bara någon fot då och då.

En dag kvar till semester. Ja sista dagen imorgon :) Oj då skönt det känns!!! Längtar tills man är helt fri på dagarna... fara och bada och sola... OM det inte vore för det att för det första: det måste komma bra väder, för det andra: jag har ingen baddräkt eller något annat att bada i... har blivit lite för rund för det mesta och för det tredje: är det just det. Att man inte har någon beachkropp. Men men jag får ju iallafall njuta av lilla bebben i magen så jag är glad ändå. Jag får nöja mig med att vara ledig i första taget! Och så på fredag blir det uteservering (om vädret tillåter) *jippi* äta massa god ute mat i solen :) Det är semester.

Hoppas ni har det skönt!! Kram kram.

Skitmobil!!!

Nä vad sur jag blir!!! Har en tid haft lite småfel på min mobil. Den har hängt sig och sådär... småstörande men inget allvarligt. Sen igår, samt en gång tidigare, skulle jag ta kort när mobilen helt plötsligt inte kände av minneskortet vilket gjorde bla att jag inte kunde ta kort plus att alla mina bilder etc var borta. Skillnaden denna gången motför förra var att förra gången kunde jag få till det genom att ta ut kortet och stoppa in det igen men det funkade inte denna gång.

Så jag gick till The Phonehouse där jag köpt mobilen och sa att jag ville lämna in den eftersom den strulade så. Killen i kassan säger då hm låter som ett mjukvarufel det där kan du göra hemma. Du ska gå in på Lg´s hemsida och ladda ner ny mjukvara till mobilen via usb-kabeln. Jag tänkte var tusan är världen påväg, snart måste man göra allt själv, men höll med killen att då kan jag göra det på en kvart istället för att bli utan den i två-tre veckor (minst).

Väl hemma så gick jag in på Lg´s hemsida och gjorde enligt anvisningarna till jag kom till en rita där det stod "Ta ur kabeln och batteriet innan du sätter tillbaka dem igen, sätter på mobilen och tryck fortsätt". När jag gjort detta och startar mobilen står den "Vänta..." i mobilrutan. Vilket det också gjorde i morse. Jag har tagit ut batteriet igen och försökt få igång mobilen utan att lyckas så det var bara att traska tillbaka till butiken och lämna in den.

Denna gång fick jag faktiskt lämna in den för tydligen kunde jag inte fixa detta själv. Men killen i kassan säger "du kan ju lämna in den men vi har ingen lånetelefon"... jag säger "Nähä men vad ska jag göra ta hem mig icke fungerande telefon för att vänta på en lånetelefon, jag kan ju ändå inte använda den". Han höll med och tog telefonen och sa "Tyvärr kan vi ju inte ringa heller och säga när lånetelefonerna kommer in eftersom det är så många som vill ha en"... då säger jag " Nä det hade ju ändå inte hjälpt mig eftersom jag ändå inte har någon telefon att svara i..." ja vad säger man.

Vilket fall som helst så får jag nu snällt vänta in min mobil, hoppas jag får tillbaka den innan semestern är slut. Jag har iallafall fått låna en telefon nu av Nickes pappa så jag är nåbar men tyvärr jag har tydligen lyckats spara alla mina nummer på min telefon istället för på simkortet så jag kommer alltså förmodligen inte kunna kontakta någon annan... Numera memorerar man ju inte längre nummren som man gjorde när man var yngre. Men men får hoppas jag alltid har tillgång till dator och eniro när jag behöver ha tag i någon. Så nu vet ni att ni ett par veckor framöver gärna får skriva vem det är om ni smsar mig så jag slipper söka upp det innan jag svarar. Man får hoppas att nummren är kvar på mobilen när jag får tillbaka den... vilket jag betvivlar.

Saknad

Tittade på en bild av dig mamma idag när jag började inse att jag försöker förtränga vad som skett.
Jag blev rädd.
Rädd att glömma. Glömma alla minnen.
Rädd att inte minnas. Inte minnas ditt ansikte, ditt leende, känslan av trygghet när du höll min hand.
Rädd att börja inse vad som hänt. Inse att du är borta. Borta för alltid.
Det gör så ont!
Saknar dig mamma!!!

Krämpor

Nu har jag gått in i den sista tredjedelen av graviditeten och nu kan man läsa att det är den tuffa delen kvar i de flesta gravidtidningar och sidor på nätet. Än sålänge har det varit ganska så behagligt att vara gravid, om man bortser från att ligga på mage då vill säga, men det börjar smyga sig på. Senaste veckan har jag börja känna att det är lite tyngre att andras i vissa ställningar, men att ligga på rygg går fortfarande ganska bra änfast jag inte vill ligga så länge. Sen har jag börjat känna att det blir tungt att gå, framför allt i benen. Det känns ibland som när man är ute och springer och benen känns som bly, dessutom har jag också börja känna värk i dem framförallt längst upp vid ljumskarna.
En annan sak som jag börjar bli rätt van vid är sammandragningar, de är dock inte smärtsamma så det är ju lugnt men det kan vara lite obehagligt ibland.
Sammanfattat måste jag säga att det inte känns som att jag har så mycket att klaga över änsålänge... Jag får passa på att njuta av graviditeten nu när det ändå är mindre än 3 månader kvar... spännande.
Snart är det semester också. Bara en vecka kvar snart, det känns helt underbart, änfast det känns om att jag är ensam kvar som inte gått på semester än. Som tur var måste Nicke också upp på morgonarna. :)

Regniga hälsningar!!!


Magbild

Tänkte att det var ett tag sedan jag la ut en magbild så det borde vara dags igen. Lite rundare börjar man nog bli... Men på jobbet går det fortfarande att dölja under rocken tydligen det är fortfarande folk som missat att jag väntar barn och undrar varför jag ska vara ledig i höst.

v 28 ul-tid  lite skillnad motför  Första bilden, denna är ifrån v. 12, det har inte hunnit bli så mycke till mage än.

Nu är det ca: 88 dagar kvar :D

Bröllopsoutfit

Denna klänning hade jag på bröllopet... som trist var så var jag inte så smart att jag tog kort på mig själv på själva bröllopsdagen.

bröllops outfit    Stod mellan dessa två men det blev det svart/vita ny klänning                                     

Har också försökt ta kort på brunfärgen men det gick inte så bra, har inte tillräckligt bra kamera...

Första bebisplagget är inhandlat :)

Nu har jag köpt första bebbeplagget. Denna har jag tittat på sen i februari/mars när jag var ute och handlade med Jenny inför hennes förlossning. Det första Nicke sa var " Så du tror det blir en pojke" men så var inte fallet utan jag tycker det är lika mycket ett tjej- som killplagg!!!

inhandlat 3/7-09

Kinesisk födelsekalender

Kvinnans födelseår1982
Månad:12
Dag:23
 
Befruktning år2009
Månad:1
Dag:10
 

GRATTIS - det blir en POJKE!

( Kvinnans kinesiska ålder 27 Lunar månad 12 )
  
 
Men detta är beräknat på när UL säger att jag blev befruktad...
Detta test kan man göra på www.gravid.se

Bröllop

Ihelgen var jag på brorsans bröllop. Det var väldigt fint och alla verkar ha haft det riktigt trevligt.

Vi åkte till Husum redan på fredagen så det var ganska skönt att vakna på lördagsmorgonen med gott om tid på sig att göra sig iordning. Dessvärre är man ju tidsotimist så den tiden förvandlades snabbt till en häktisk morgon eftersom jag fick till mig endel uppgifter att göra som tex göra iordning några godispåsar som skulle lämnas i festlokalen.

På kvällen bjöds det på god mat och dryck. Typiskt att man inte kan dricka när det var så billigt i baren. 10 spänn för en öl och 20 för en drink.

Jag lyckades till slut hitta en outfit att ha på mig och kunde till slut känna mig lite festsnygg ända tills alla kommentarer börjar komma... Jag har ju som sagt länge tjatat om att jag inte haft någon mage bla bla bla men så är tydligen inte fallet längre. Fick hör mer än ett par gånger att de tyckte att jag var stor och blev förvånad att det var så långt kvar... Kändes inte så skoj just då. Nu har jag dock tänkt lite och tycker själv inte att jag är onormalt stor så jag har bestämmt att inte bry mig om det. Sen är jag ju ändå ganska nöjd att det äntligen syns tydligt!!! Det är ju precis det här jag velat... att ha en RIKTIG gravidkula!!! :)

Kram på er.

Lyx i vardagen

Idag har jag varit på spa :), kan det bli bättre såhär, mitt i vardagen. Jag har länge funderat hur jag ska göra för att känna mig extra fin på lördag när brorsan gifter sig. Jag har letat och letat efter klänningar att ha på mig men inte hittat någon jag kände mig sådär bröllopsfin ut i. Så då tänkte jag kanske jag ska boka en tid så någon fixar min make-up men eftersom jag tänkte åka redan på fredag till Husum så blir det ju lite svårt. Tror inte sminket kommer se så vackert ut efter en natts knidande mot huvudkudden. Min andra idé var att fara på fotvård så man får lite finare fötter som man kan stoppa i några tjusiga skor men alla tider var upptagna överallt såhär i semestertider. Sen kom jag på vad jag skulle göra efter lite letande på internet. Jag skulle göra en brun utan sol behandling på iksu!!! Vad kan vara bättre när man är vit som ett spöke och inte kan vara så mycket ute i solen.

Nu sitter jag här len som en babyskärt och med en vacker gyllenbrun färg som jag varit utomlands i ett halvår... eller kanske någon vecka iallafall hehe. Så otroligt härlig behandling som helt klart är värt pengarna. Helkroppsmassage med rengöring av kroppen som man går ut ifrån med len fin hy.

Det började med att en massör smörjde in en peeling över hela kroppen, sedan fick jag duscha av mig. Efter det smörjde hon i mig i lotion innan brun utan sol. Tjejen var så noga att det nästan tog 1 och 1/2 timma när det egentligen bara skulle ta 45 min. Nu efteråt blir man brunare och brunare och det är så otroligt jämt så det ser ut som en äkta california-solbränna. Jag är super nöjd. Ska ta kort i morgon så får ni se resultatet.

Sen har jag försökt prova lite klänningar inför bröllopet men har inte bestämmt mig ännu vilken jag ska ta. Måste nog vänta till imorgon så jag får se hur allting ser ut i dagsljus.

RSS 2.0