Längesen sist.

Oj nu drog det iväg lite sen senaste inlägget. Det är väl såhär det blir när det är sommar, det finns så mycket annat man vill göra än att sitta vid datorn.

Vad har då hänt sedan sist. Jo, jag har varit hos barnmorskan. Den dagen började ju bra. Jag fick sova lite längre eftersom jag inte skulle vara där förrän 8.30 och behövde alltså inte åka med Nicke när han for utan jag tog bussen till vårdcentralen istället. Så jag gick i lugn och ro till bussen, åkte till Böleängs VC, gick av bussen och när jag nästan var framme kom jag på. Tusan de har ju flyttat till Tegs VC under sommaren, så med ilfart började jag små springa till Teg, ringde Nicke och bad han åka från jobbet och köra mig till Teg eftersom det bara var 5min till jag skulle vara där. Allt gick ändå bra. Nicke var snabb och jag hade hunnit gå en bit så lite över halv var jag där.
Sen var det ju bara det, vars skulle man sen. Jag gick och frågade i receptionen som sedan skickade mig till ett annat väntrum. Där frågade jag var man skulle göra urinprovet någonstanns, vilket en kvinna visade mig och sedan dirigerade mig tillbaka till det första väntrummet och för att vänta. Så jag gick och sökte vars jag skulle någonstanns men hittade inte så jag struntade i provet och gick till första väntrummet igen. När jag väl satt där så såg jag att man skulle anmäla alla besök i receptionen vilket jag inte hade gjort så det var bara att ta kölapp och vänta på min tur igen, väl när det var min tur så anmälde jag mig och kvinnan bakomdisken visade än en gång till första väntrummet utan att skriva in min närvaro, typiskt alltså var jag rätt från början det var bara att det tog tio minuter igen innan jag listade ut det haha. Men som tur var så var min barnmorka också sen och kom precis ut och ropade på mig när jag kommit på rätt plats. Suck, varför alltid denna sommarkaos. Viss förvirring kan ju ligga i mitt snurriga huvud efter att ha stressat också, vilket inte gjorde det bättre.

Iallafall själva barmmorskebesöket gick bra. Järnvärdet hade gått upp och låg nu på 115 vilket är lite positivt. Blodtrycket hade också gått upp och var bra. Magen hade växt och hon sa att enligt måttbandet var jag längre gången än vad ul säger men jag har slutat lyssnat nu och ställt in mig på 3Okt... men hoppas på tidigare hehe. Hon sa också att det kan ju bero lite på vikten också att jag är lite större runt magen... men det lyssnar jag inte heller på haha. Om jogging sa hon att det går bra att jogga så länge det känns bra men hon trodde inte jag skulle vilja göra det så länge till. Ett tips var att ha gördel på sig, så det investerade jag sedan i... kan ju vara bra och ha senare i graviditeten ivilket fall som helst. Vikten... ja nu är jag grymt nära 10 kg sedan inskrivning... :( känns lite trist. Måste börja tygla mina sötbegär!!!! Barnet hade denna gång ett hjärtljud som låg på runt 150. Verkar som att det alltid är däromkring... undra som det kan betyda något... ???

Ihelgen har vi varit lite i stugan sen på lördagen var det dax för Katarinas möhippa. Jag var lite bitter att det var just på Wheels men vad gör man... det är ju viktigare att närvara på den så jag får se fram emot nästa år istället. Möhippan var, hm, ja lite såtrist när man är nykter skulle jag vilja säga.... jag blir lite mindre talför då skulle man kunna säga och förstår kanske inte skämten lika bra heller men vi fick ju äta en massa god frukt och godis iallafall och det viktigaste är ju inte att jag har kul utan det är ju Katarina som ska ha roligast!!! :)

Nu är det måndag igen :(, det känns sååå långt till semester!!! Tre arbetsveckor kvar... evigheter. Men men försöker tänka på att jag jobbar ju faktiskt bara 8 veckor sammanlagt med de före och efter semestern sen är det ju mammaledighet som gäller.... det är ju inte fyskam.

Ha det gött. KRAM PÅ ER!!!

Uppfyller mina plusvärdsuppgifter

Eftersom man är en sån person som säger ja till så gott som allt så blir det ju ibland så att man tar på sig uppgifter som man egentligen inte vet något om.

Det var någongång tidigare i vår som en grannkvinna knackade på och undrade om jag ville ställa upp med att bli suppleant i styrelsen för området. Jag tänkte ja suppleant borde ju gå bra då är man ju inte någon ordinarie iallafall men man kan ställa upp när det behövs. Vad jag inte riktigt fattade var att man även blev plusvärd för området. Plusvärd är den som informerar övriga boende om vad som händer, har nyckel till gemensamma lokaler, fixar så vårstädningen blir gjord, ordnar plusmöten och fixar fika mm mm. Varför det heter ju plus före värd och möte är eftersom husen på området står så att de bildar ett plus tillsammans och det är tre plus i vår förening. De kallas nedre röda plusset, grå plusset och övre röda plusset. Jag är då plusvärd för övre röda. En annan grej jag inte riktigt var medveten om var att alla i styrelsen, även suppleanterna, alltid är med på mötena.

Så nu när man redan tackat ja till uppgiften så måste man ju också fullfölja det som följer med den. Det har jag blandannat gjort idag. Skrivit brev till alla boende och delat ut dem. En fördel med detta är att man faktiskt lär känna folket på området vilket jag annars nog inte skulle gjort eftersom man är som en liten inomhuslus när man bor i lägenhet. Nog för att det blir ett x-antal promenader med hunden varje dag men det är oftast när alla andra är inne. Nackdelen är just att jag inte riktigt vet vad jag ska göra, men jag har en liten känsla av att jag kommer att lära mig det.

Detta är inte första gången jag sagt ja till uppdrag utan att veta vad jag gett mig in på, skyddsombudsrollen och ordförande i Aktivitetsklubben på jobbet är två andra. Som tur var har jag inte behövt ångra mina beslut än, jag ser allt som en erfarenhet i livet, men man vet ju aldrig fortsätter jag i den här takten med att ta på mig en massa roller så kommer jag nog snart trassla ihop mig om jag inte tänker mig för.

Imorgon är det barnmorske besök igen. Det är ganska så trevligt att gå på dem, man får ju höra det lilla hjärtan men även fråga alla frågor som dyker på under graviditeten. Jag har ju ännu inte frågat hur det är det här med jogging under graviditeten. Jag blir ju så sugen nu när det är så fint väder. Smyg joggade lite idag men bara så länge som det kändes bra, såfort magen kändes lite tung eller att jag tyckte det var jobbigt så stannade jag.


Midsommar

Nu är redan midsommaren gjord, tusan det gick fort. Vi firade midsommar i stugan men vänner och bekanta till oss och Nickes föräldrar. Det var en helmysig dag som började med lite traditonellt midsommarfirande vid stången, sen lite tipsrunda och picknick. På kvällen var det sånger och god mat som gällde. Fick mysa lite med Johan och Lindas lilla Wilmer och känna på hur det är att få spya över hela sig men det var det värt!!! Tack Linda för att jag fick mysa med lillen din.

Senare på kvällen så började alla mina nyktra vänner droppa av och jag blev ensam kvar bland allt festande. Killarna badade badtunna hela kvällen, snacka om sugen jag var på att få ta ett dopp i det varma badet när det var så kallt ute, men jag vågade inte. Har hört att man inte ska göra det som gravid pga bakterierna och vågade inte ta risken. Så det blev en tidig midsommar för lilla Erika och bebben, blev så trött och kände att jag gjort mitt för kvällen så jag drog mig till kojs vid halv ett.

Att ligga i den hårda bäddsoffan i helgen gjorde mig inte så gott. jag har sovit mycket dåligt i helgen pga värk i höft och ben. Legat och vridit och vänt mig men inget har hjälpt, fick kliva upp och röra på mig för att kunna lägga mig och sova vidrare. Sen har jag också fått världens magknip på lördagen. Tror det har att göra med att jag glömde mina järntabletter och tog dem på morgonen istället för kvällen samtidigt som jag åt en massa jordgubbar. Jag kunde knappt röra mig på flera timmar, fick knipattacker var och varannan minut nästan så att jag började tro att det var värkar om det inte var för att de låg så långt upp i magen. Eftersom jag inte kunde ligga skönt heller så fick jag varva lite med promenader och vara liggandes tills det äntligen lättade. Oj så skönt det var, vilken befrielse hehe.

Nu ska jag ta och gå ut i solen med Sparky, äntligen får man se lite av den och känna dess värme. Hoppas sommaren kommer nu. Jag är så frysen hela tiden och behöver lite värme!!! Kommer säkert få dubbelt upp av den varan senare i sommar men det gör mig inget, jag vill njuta av sommarvärmen!!!

Tredje UL gjord.

Ja idag var det ultraljud som gällde och allt gick bra, på tio minuter var det klart.
Sköterskan mätte lite och sa att den vägde mellan 650-700g vilket var "som en normal svensson" som hon uttryckte det.

Det dumma är att de inte håller reda på varför man är där mer än att de vet att de ska kolla vikten, sen frågar de mig som själv knappt vet. Det var ju dom som ringde mig och sa att jag skulle komma. Men jag sa som jag trodde det var pga att jag blivit flyttad så mycket som tre veckor och de ville kolla att den växte som den skulle genom att kolla vikten vilket de kan göra från v24.

Bebisen var svårare att se den här gången, tydligen blir det så när de blir större. Därimot så kände jag sparkarna man såg att den gjorde på skärmen. När det var dax att mäta lårbenet fick vi blunda så att vi inte såg könet av misstag hehe. Man var lite sugan på att tjuvkika men jag höll mig. Nicke var ändå lite nyfiken efteråt och frågade om hon hade sett vad det var för kön men det hade hon inte.... sa hon.

Njuter av rörelserna

Förra veckan tyckte jag att bebisen varit så lugn, jag kände som inte så mycket. Så denna helg har jag bara legat och tagit det lugnt och känt efter om jag känner några sparkar och nu verkar den lille ha kommit igång igen. Äntligen, nu sitter jag hela tiden och njuter av den de mer kraftiga rörelserna och tittar på hur magen verkar leva sitt eget liv.

En annan grej jag la märke till i helgen var att mitt hjärta har börjat leva om så mycket. När jag lägger mig ner ekar det i öronen, dodunk dodunk, nästan så man blir lite skraj. Sen har jag också börja bli mera kissnödig, var uppe två gånger under natten och ca 20 på morgonen... nä inte riktigt men det känns så, och jag har börjat bli väldigt anfådd kanske pga att jag blivit mera tät i näsan.

Så det var den uppdateringen. Hoppas det blir bättre väder nu i midsommar än vad det varit hitentills. Skulle vara så skönt. Har suttit och titta på när de andra legat och njutit i badtunnan i helgen medans man själv frysit :( som sagt mera värme skulle inte skada. Kanske man får äta upp det senare i graviditeten... hehe.

Oj vad svårt det är med namn!!!

Jag kommer knappt på några namn... tror jag börjar fastna för några tjejnamn men med killnamnen är det helt stopp...

Någon som har något förslag eller vet någon bra sida man kan få tips på namn på?

Kulan börjar synas

Ja liten kula börjar det nog allt bli :) Nu när det äntligen varit lite värme idag har man kunnat visa den litegrann istället för att gömma sig under alla jackor och tröjor mm.


uppvisning av kläder igen

Nu är det snart en vecka till ul igen. Alltid lika spännande tycker jag :) kan inte låta bli att räkna ner :) som jag sagt tidigare det gäller att ha delmål.

Idag stod jag och en tjej på jobbet (som ska ha en vecka efter mig) och dividerade om hur man ska göra med ledigheten innan förlossning. Är det ingen som kan tipsa mig om hur man bör göra????

Kände mig lite kreativ

Kollade lite på Simon och Thomas igår och de snackade om levande blommor i hemmet. Det gjorde att jag blev så sugen på att köpa hem några blommor och göra ett litet arrangemang. Måste ju försöka hålla mina kunskaper uppe och gärna förbättra dem, vill ju vara mer proffsig tills dess man själv ska gå nerför gången i kyrkan. Här är resultatet.

litet arrangemang för att öva upp mina kunskaper.


Ny vecka, nu i v.23

Ja då var den fina helgen och värmen över :( känns alltid som att veckan är så lång när man börjar på måndagen. Men den brukar iregel gå fortare än man tror och snart är tillochmed midsommaren och värmen här på riktigt och inte bara som något gästspel.

I lördags var jag på Nordic rock. Det var inte meningen att vi skulle dit men efter många om och men blev det tillslut så ändå. Jag har varit så less på att sitta inne och tyckte det skulle vara lite skoj att få fara på någon festlighet och vad kunde inte vara bättre än att fara på Nordic rock med 7000 andra personer :). Vi började med att fara och äta på Garaget så vi var inte där förrän halv tio cirkus men det gick bra ändå... då kom man ju dit när alla var som gladast :).
Under Whitesnake-konserten så var det en gubbe som stötte på mig också... började med att han tog mig på magen och undrade om jag hade en bulle i ugnen och sedan blev jag knappt av med honom. Frågade en massa om barnet, om vilka hårdrocksband jag gillade och sedan började han ta mig på armen och undrade om jag tatuerat pappans namn där, undlig gubbe. Vem tusan stöter på en gravid kvinna?????? Tydligen han.

I söndags var det morsdag. Hade tänkt åka till mammas grav men eftersom vi tänkte åka ner nästa helg och greja så kändes det onödigt, eller onödig känns ju som helt fel ord men pga bensinpriset så blir det att vänta tills dess. Plus att stenhuggeriet har hämtat gravstenen för att inrista mammas namn under pappas. Så när den kommer tillbaka blir det att börja planera blommor och göra lite fint. Det känns ganska konstigt att måsta ta hand om sådant (nog för att det mesta fortfarande känns konstigt). Det var ju alltid mamma som skötte både pappas och mormors grav men nu är ansvaret på oss barn. Vet inte riktigt vad det är man ska göra men det lär man väl sig med tiden som allt annat.

En annan, ganska märklig sak, hände i helgen... det läckte mjölk... det var en liten skräckblandad upplevelse faktiskt. Jag tyckte det var lite läskigt änfast jag läst att det kan vara normalt vid den här tiden i graviditeten.

Hoppas ni alla haft det bra, fått njuta och fått lite sommarkänslor i helgen!

RSS 2.0